Log in
A+ A A-

Ψαρός: "Δεν επενδύω δολάριο όσο είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ"

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Μάικλ Ψαρρού, ο οποίος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επενδύσει στην Ελλάδα, όσο Πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

"Τι συνιστώ; Ασφαλώς να εκλεγεί νέα Κυβέρνηση! Δεν πρόκειται να επενδύσω όσο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ  ούτε ένα δολάριο.", τόνισε ο κ. Ψαρρός, ο οποίος υπενθύμισε ότι έχει επενδύσει σε 23 χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα, "παρότι είμαι διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός".

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της Ελλάδας και το ελληνικό χρέος, ο κ. Ψαρρός εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει οπωσδήποτε στην δραχμή, τονίζοντας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Να αναφερθεί ότι ο Μάικλ Ψαρρός είναι Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς με καταγωγή από την Χίο, είναι συνιδρυτής της και διευθυντής της KPS Capital Partners, η οποία διευθύνει την ιδιωτικού δικαίου κοινοπραξία KPS Special Situations Funds, με χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για κοινοπραξία που αναλαμβάνουν να επαναφέρουν προβληματικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνολικά υπολογίζεται ότι οι εν λόγω εταιρείες απασχολούν 40.000 υπαλλήλους στις 23 χώρες για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Ψαρρός.

Πάντως, αν και δεν φαίνεται διατεθειμένος να επενδύσει άμεσα στην Ελλάδα, ο κ. Ψαρρός έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δραστηριότητα, με έμφαση στον τόπο καταγωγής του.

Στα προβλήματα που προκύπτουν σε επίπεδο φορολογίας και γραφειοκρατίας εστίασε για μια ακόμη φορά ο Τζον Κατσιματίδης, ενώ κάπως πιο αισιόδοξος σε σχέση με άλλα χρόνια εμφανίστηκε ο επίσης ισχυρός οικονομικά ομογενής, Τζον Κάλαμος.

Οι δηλώσεις του κ. Ψαρρού έγιναν στο περιθώριο του Capital Link Invest in Greece Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.