Log in
A+ A A-

Εορτασμός Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν

Σε κλίμα κατάνυξης, τιμήθηκε η ονομαστική εορτή του Αγίου Ελευθερίου στις 15 Δεκεμβρίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν (359 W 24th St, New York, NY 10011).

Τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ' Αρτοκλασίας, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζήλωνος, κ. Σεβαστιανού, με τη συμμετοχή του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν, π. Αθανάσιου Δήμου, του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στο Μανχάταν, π. Βασίλειου Μπασακύρου, του Διακόνου Ελευθέριου Κωνσταντινίδη και του Ιερατικού Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Σάββα των Σέρβων στο Μανχάταν, π. Vladislav Radujkovic.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων, κ. Σεβαστιανός, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, ενώ παράλληλα μίλησε για τη σημασία της συγχώρεσης: «...Πόσο κρατάμε την πόρτα της ψυχής μας κλειστή, όταν οι άνθρωποι έρχονται να μας αγκαλιάσουν, να μας αγαπήσουν; Ή εμείς δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να συγχωρήσουμε, να αγαπήσουμε τους συνανθρώπους μας;»

Στη συνέχεια, μίλησε για το μήνυμα της αγάπης: «...Οι διπλανοί σας είναι μέρος από τον εαυτό σας. Είναι αδερφοί του Χριστού. Είναι αδερφοί δικοί σας. Μην αφήσετε την κακία, την πικρία να σας φάει τον εγωισμό. Αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το μήνυμα, αγαπητοί μου, που μας δίνει ο Χριστός σήμερα, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες ημέρες...»

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, παρέθεσε στη συνέχεια κέρασμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, ενώ στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη ημέρα, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντος, κ. Δημητρίου, με τη συμμετοχή Ιερέων, καθώς και της βυζαντινής χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη, Αντώνιου Κεχαγιά.