Log in
A+ A A-

Ξεκινάει η Emirates εν μέσω... διαμαρτυριών

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11:45 το βράδυ θα αναχωρήσει από το Newark η πρώτη απευθείας πτήση της Emirates προς την Αθήνα, παρά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι και τις οργανωμένες διαμαρτυρίες υπαλλήλων στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάλληλοι της United Airlines θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη νέα γραμμή της Emirates, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν την συμφωνία "Open and Fair Skies", αντλώντας οικονομική δύναμη από κρατικά κεφάλαια.

Την εβδομάδα που πέρασε, 25 ομοσπονδιακοί Βουλευτές κατέθεσαν επίσημο αίτημα προς τον Λευκό Οίκο ζητώντας να αναβληθεί η έναρξη των πτήσεων, προκειμένου να εξεταστούν οι ενστάσεις της Delta, της United και της American Airlines, που καταγγέλουν την Emirates για αθέμιτο ανταγωνισμό, με αφορμή τις πτήσεις της Αθήνας.

Λίγες ώρες αργότερα, η Εmirates αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι πτήσεις ξεκινούν κανονικά. Η εταιρεία από το Dubai κάνει χρήση της συμφωνίας "Fifth Freedom", βάσει της οποίας οι ξένες εταιρείες μπορούν να προσθέσουν ενδιάμεσους προορισμούς στις απευθείας συνδέσεις της έδρας τους με τη Νέα Υόρκη.

Από την άλλη πλευρά, οι ανταγωνιστές αναφέρουν ότι οι Emirates, η Κατάρ και η Ετιχάντ λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις και έχουν την δυνατότητα να ρίξουν τις τιμές. Με δεδομένο πάντως ότι η Εμιρέιτς είναι σταθερή πελάτης της Boeing, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συναντήσει εμπόδια από την αμερικανική κυβέρνηση.