Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το Επενδυτικό Φόρουμ της Capital Link για την Κύπρο

  • Written by 

Την πορεία ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας μετά την κρίση του 2013 και τις επενδυτικές δυνατότητες που αυτή προσφέρει, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην ομιλία του στο επενδυτικό συνέδριο «Invest in Cyprus» που διοργανώθηκε την Τετάρτη από την Capital Link στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, με τη συμμετοχή επενδυτών και στελεχών του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, της Ενέργειας και της Ναυτιλίας.

«Παρά το γεγονός ότι πριν αναλάβουμε, η οικονομία βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, οδεύουμε στην πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Πρέπει να αντιληφθείτε τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η Κυπριακή οικονομία», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, τον οποίον προλόγισε ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζο Κόεν.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού συνεδρίου, παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου προς τα ομογενειακά ΜΜΕ, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης. Οι τρεις υπουργοί επισήμαναν την ευκαιρία προβολής που έτυχε η Κύπρος στη Νέα Υόρκη, ως ένας ελκυστικός, σταθερός, ασφαλής, επενδυτικός προορισμός.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «το μήνυμα που έχει από όλους τους επενδυτές μεταδοθεί είναι πως η Κύπρος πλέον έχει γυρίσει σελίδα και προσφέρει ευκαιρίες», ενώ σε ερώτηση αν η μη επίλυση του Κυπριακού δυσκολεύει την πραγματοποίηση επενδύσεων, απάντησε ότι «μια λύση θα απελευθέρωνε τις παραγωγικές δυνάμεις αλλά δεν εξαρτάται η αναπτυξιακή προοπτική από μια δύσκολη περίοδο».

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι «δεν μένουν αδιάφοροι οι Αμερικάνοι επενδυτές στις διάφορες επενδύσεις των μεγάλων εταιρειών που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, είτε αυτό αφορά την ΑΟΖ της Κύπρου είτε αυτό αφορά το καζίνο, είτε άλλους τομείς». Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι «οι επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών αναδεικνύουν τον περιφερειακό ρόλο που μπορεί να έχει η Κύπρος».

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χτύπησε το κουδούνι της λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώ παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο κ. Πόλυς Χατζηϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Safe Bulkers».

Μιχάλης Πάντζιαρος