Log in
A+ A A-

Ράνια Αντωνοπούλου: "Βολές" για Αντιπολίτευση - ΜΜΕ από τη Νέα Υόρκη

Για "ψέματα" και "κινδυνολογία" από πλευράς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, αλλά και μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ, σχετικά με το κυβερνητικό έργο, έκανε λόγο η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την εκδήλωση - συζήτηση με ομογενείς που διοργανώθηκε την Κυριακή στο "Κεφαλονίτικο Σπίτι".

Η κ. Αντωνοπούλου, η οποία παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου "Κέφαλος", Νίκο Αλυσανδράτο, αλλά και τον Καθηγητή του Queens Collegge και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, Νίκο Αλεξίου, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι παρουσιάζουν μια μονόπλευρη και στρεβλή εικόνα της κατάστασης στην Ελλάδα, ιδίως σε ό,τι αφορά στον τομέα της αγοράς εργασίας.

«Λένε ότι είμαστε μια αριστερή Κυβέρνηση η οποία αντιτάσσεται στις επενδύσεις. Το 2010, λοιπόν, η Ελλάδα είχε περίπου 60 δις επενδύσεις τον χρόνο από τον ιδιωτικό τομέα, που έπεσε στα 20 δις έως τα τέλη του 2014. Όμως, από τότε που αναλάβαμε εμείς, παρόλα όσα έχουν συμβεί, με τα capital controls και το ασφυκτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, οι επενδύσεις ανέβηκαν στο 21,8 δις.  Εμείς λοιπόν διώχνουμε τις επενδύσεις;", είπε αρχικά η κ. Αντωνοπούλου.

Στην συνέχεια, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας έκανε ειδική αναφορά στον ΟΑΕΔ και τον αριθμό των ανέργων, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι τα στοιχεία περί αύξησης της ανεργίας που παρουσιάζει ο πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης είναι στην πραγματικότητα μια παρερμηνεία των επίσημων στοιχείων από τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού.  Ειδικότερα, η κ. Αντωνοπούλου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν νέες εγγραφές ήδη ανέργων που δεν είχαν γραφτεί κατά το παρελθόν, αλλά πλέον το πράττουν κατόπιν παρεμβάσεων και παρότρυνσης από το ίδιο το Υπουργείο.

"Το 2015 δημιουργήθηκαν 99700 νέες θέσεις εργασίας. Το 2016 ο αριθμός ανέβηκε στις 136000. Σίγουρα, πρόκειται για θέσεις των 494 ευρώ καθαρά, αλλά πριν τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν χαθεί 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας."

Πάντως, σε ό,τι αφορά στον χειρισμό των διαπραγματεύσεων και τα γεγονότα του 2015, η κ. Αντωνοπούλου παραδέχθηκε ότι ίσως "το τραβήξαμε με την διαπραγμάτευση" και ότι "υπήρξαμε ενθουσιώδης και ονειροπόλοι, καθώς πιστέψαμε ότι θα αλλάξουμε την Ευρώπη σε δυο μήνες".

Αντίθετα, αναφορικά με τις σημερινές διαπραγματεύσεις, υποστήριξε πως η καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας από πλευράς της Κυβέρνησης αποτρέπει ένα νέο πακέτο περικοπών για το 2018.

"Λένε ότι καθυστερούμε.  Θα προτιμούσαν να υπογράψουμε συμφωνία πιο σύντομα, αλλά με νέες περικοπές το 2018;", αναρωτήθηκε η κ. Αντωνοπούλου.

Την ομιλία της Αναπληρώτριας Υπουργού, η οποία δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια ακαδημαϊκά και όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρεβρισκόμενους οι οποίες εστίασαν, μεταξύ άλλων, στην καθημερινότητα του Έλληνα αλλά και την ανάπτυξη της "κοινωνικής οικονομίας".

Η κ. Αντωνοπούλου παραδέχθηκε ότι μέσος πολίτης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, δήλωσε όμως ότι στόχος της Κυβέρνησης ήταν αρχικά να βάλει "φρένο" στον κατήφορο και στην συνέχεια να βάλει την χώρα σε μια άλλη πορεία.