Log in
A+ A A-

Λονδίνο: Ένας Δωδεκανήσιος κατακτά τον κόσμο της ομορφιάς

Featured Λονδίνο: Ένας Δωδεκανήσιος κατακτά τον κόσμο της ομορφιάς

Σε νεαρή ηλικία έκανε το βήμα για το εξωτερικό, αρχικά για να συνεργαστεί με το «Σαλόνι Ομορφιάς» φίλων του στο Λονδίνο. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή, ο Δωδεκανήσιος κομμωτής Ιωάννης Μπαλαλής δεν το έβαλε κάτω: Άφησε στην άκρη πιθανές σκέψεις επαναπατρισμού και εξελίχθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά, μέσα από την σκληρή δουλειά και τις γνωριμίες του, για να φτάσει σε σημείο σήμερα να έχει διευθυντική θέση σε κεντρικό κομμωτήριο της "Rush Hair and Beauty", που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φίρμες κομμωτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, αξιοποιεί την εξωτερική του εμφάνιση και την άρτια αισθητική του σώματός του – απόρροια της συστηματικής άσκησης – λαμβάνοντας δουλειές και στον χώρο του μόντελινγκ, το οποίο όμως έρχεται σε δεύτερο πλάνο.

«Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως μοντέλο, το modeling ήρθε μέσα από την κομμωτική.», δηλώνει στο «Βήμα» και την δημοσιογράφο Κατερίνα Φιλοπούλου.

mpal35

«Κάποιες φορές γνωρίζοντας νέο κόσμο σπουδαίους δημιουργούς, καλλιτέχνες όπως Hair designers, fashion bloggers, Magazine editors κλπ βρίσκω τον εαυτό μου ανάμεσα σε πολλές προτάσεις, κάποιες φορές σε σχέση με το μακιγιάζ την κομμωτική και άλλες το modeling. Όσον αφορά όμως αυτή την βιομηχανία, επιλέγω πάντα εκείνες τις προτάσεις που με αντιπροσωπεύουν.»

Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω μέχρι τα 10 του, όμως τα κύρια μαθητικά χρόνια του τα πέρασε στην Ρόδο, όπου μετακόμισε η οικογένειά του για επαγγελματικούς λόγους. Αν και τα δυο νησιά έχουν μια άτυπη «αντιπαλότητα» μεταξύ τους, ο ίδιος δεν την συμμερίζεται και δηλώνει σε κάθε ευκαιρία την αγάπη του και για τα δυο, αποφεύγοντας να δηλώσει «Κώος» ή «Ρόδιος», αλλά «Νησιώτης».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Από την Κω και την Ρόδο βρέθηκε στην Αθήνα, όπου στα 18 του σπούδασε κομμωτική και πολύ γρήγορα έκανε τα πρώτα βήματά του στο πλευρό του Ηλία Ζάρμπαλη, στο Κολωνάκι. Κατόπιν, ξεκίνησε συνεργασία με το μουσικό κανάλι MAD, όπου είχε την ευκαιρία να δείξει την δουλειά του ευρύτερα και να γνωρίσει σημαντικά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Στην συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια στο εξωτερικό, πριν φτάσει στα χέρια του η πρόταση από το Λονδίνο για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά εκεί.

mpalal5

Εκτός από την "Rush Hair and Beauty", ο Γιάννης Μπαλαλής έχει να επιδείξει συνεργασίες με γνωστα πρόσωπα της ομορφιάς, όπως η Miss Leicestershire, Megan Eliot, της οποίας ήταν ο προσωπικός κομμωτής για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι και τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Αγγλία.

Ο ίδιος δηλώνει ότι θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί με την Τζένιφερ Λόρενς, ενώ, εάν είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή, θα επεδίωκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.


mpalal4

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Έχοντας πλέον εξελιχθεί επαγγελματικά, ο Γιάννης κοιτάζει πίσω του και θυμάται τις δυσκολίες που συνάντησε τον πρώτο καιρό που μετακόμισε στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι, ακόμη κι αν κάποιος έχει έτοιμη θέση έργασίας, η μετανάστευση δεν είναι τόσο εύκολη.

«Τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα στην αρχή, αφού η διαφορετικότητα της κουλτούρας, του τρόπου ζωής και ο χρόνος για να προσαρμοστώ δεν βοηθούσαν καθόλου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

mpalal1

«Με υπομονή, πολύ υπομονή, η μία πρόταση ερχόταν πίσω από την άλλη και η εμπειρία μου στον χώρο αυτό απογειωνόταν», καταλήγει, βλέποντας τελικά τους κόπους του να δικαιώνονται.

Σε ό,τι αφορά στο πώς πρέπει να ενεργήσουν άλλοι νέοι προκειμένου να πετύχουν, είναι ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι ναι μεν πρέπει να παλεύουν, αλλά θα πρέπει «να ζουν και την στιγμή».
«Τι αξίζει τελικά; να ζήσεις δύο σύντομες πανέμορφες στιγμές, γεμάτες και ολοκληρωμένες ή να ζεις για πάντα χωρίς νόημα και στόχους; Εγώ διαλέγω το πρώτο. Ελπίζω κι εσείς.»