Log in
A+ A A-

Ουάσιγκτον: Βράβευση Ν. Αναστασιάδη στο 33ο ετήσιο συνέδριο ΠΣΕΚΑ

Με το βραβείο Barbed Wire (Συρματόπλεγμα) τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια του 33ου ετήσιου συνεδρίου της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής για Δικαιοσύνη στην Κύπρο» (ΠΣΕΚΑ) στις 7 Ιουνίου 2017 στην Ουάσιγκτον.

Λαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι αποδέχεται την τιμή εκ μέρους του κυπριακού λαού για τον συνεχιζόμενο αγώνα του για επανένωση της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι το βραβείο συμβολίζει την απαράδεκτη κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κύπρου από την Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα, ο ίδιος την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει τις προσπάθειες για τερματισμό της τραγωδίας της Κύπρου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου τιμήθηκε επίσης ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους με το βραβείο Παρασκευαϊδη, ο οποίος κατά την τελετή βράβευσης αναφέρθηκε στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Η.Π.Α. και Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες και έχουν βιώσει τον αγώνα για ελευθερία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον λόγο έλαβαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής, κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος εξήρε το έργο και τις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους - μεταξύ άλλων - Υπουργοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κύπρου και της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς επίσης στελέχη και μέλη της Ομογένειας.

Φωτογραφία: DIMITRIOS PANAGOS, © GANP/DIMITRIOS PANAGOS