Log in
A+ A A-

Ο ομογενής gay δάσκαλος και ο Τραμπ

Τον γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία του ομογενή δασκάλου, Νίκου Γιαννόπουλου, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και την πρώτη κυρία, Μελάνια, όπου ο ίδιος επιδεικνύει με τον πλέον επικοινωνιακό τρόπο την υπερηφάνειά του για το LGBTQ κίνημα.

 

Ειδικότερα, ο Γιαννόπουλος, ο οποίος βραβεύτηκε ως Δάσκαλος της Χρονιάς, έχει ανοιχτή μια δαντελένια βεντάλια, ενώ φοράει και επίσημη καρφίτσα του ουρανίου τόξου στο πέτο.

«Όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο ως καθηγητής της χρονιάς του Ρόουντ Άιλαντ, δεν ήξερα τι να περιμένω», έγραψε στο Facebook. «Μετά από μια μακρά διαδικασία ελέγχων ασφαλείας, φτάσαμε στην αίθουσα Roosevelt όπου συναντηθήκαμε με τη γραμματέα εκπαίδευσης Betsy DeVos. Λίγο αργότερα, μπήκαμε στο Οβάλ Γραφείο. Ο άνδρας που καθόταν στο γραφείο διάβαζε προετοιμασμένα σχόλια σε ένα φύλλο χαρτιού και έκανε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τους διευθύνοντες συμβούλους και ποιες δηλώσεις «αγάπησε» με βάση τις εκλογές που είχε κερδίσει. Δεν σηκώθηκε από το κάθισμά του για να παραδώσει στον εθνικό δάσκαλο της χρονιάς το πολύτιμο βραβείο του, ούτε του επέτρεψε να μιλήσει».

Παρά τις συντηρητικές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, χαρακτηριζόμενες ως "ρατσιστικές" θέσεις του, ο Τραμπ ήταν εξ αρχής καθησυχαστικός, σε σχέση με άλλους συνυποψηφίους του, αναφορικά με τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, αν και εκφράζονται φόβοι ότι η "συντηρητική στροφή" της Αμερικής, έτσι όπως προσωποποιήθηκε στον Τραμπ, θα απειλήσει ορισμένες από τις κοινωνικές και νομοθετικές κατακτήσεις της.

Μάλιστα, φέρεται να μην είχε πρόβλημα με την πόζα του Γιαννόπουλου στην επίσημη φωτογραφία, αλλά, τουναντίον, να εμφανίζεται ενθαρρυντικός.