Log in
A+ A A-

Σαν Ντιέγκο: Η "πρώτη μπαλιά" της Έλενας Κουντουρά (VIDEO)

"Άρωμα Ελλάδας" είχε ο αγώνας μπέιζμπολ ανάμεσα στους San Diego Padres και τους San Francisco Giants, με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, να πετάει την "πρώτη μπαλιά" του αγώνα.

Το όνομα της Έλενας Κουντουρά ακούστηκε από τα μεγάφωνα και στην συνέχεια πήρε την μπάλα προκειμένου να στείλει το "fist pitch" σε παίκτη της γηπεδούχου ομάδας.

Η ρίψη της πρώτης μπάλας από επίτιμο προσκεκλημένο είναι ένα εθιμοτυπικό στοιχείο του αμερικανικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1890.  Έκτοτε, καθιερώθηκε και συστηματοποιήθηκε, αποτελώντας μια "συμβολική συμμετοχή" ενός τιμώμενου προσώπου στο παιχνίδι, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να το αναγνωρίσει και να το χειροκροτήσει.  Άλλωστε, έχει πλέον θεσμοθετηθεί η "εναρκτήρια πάσα" του πρωταθλήματος να δίδεται από τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ (σ.σ. πρώτη φορά συνέβη το 1910), με τον νυν πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο, να αρνείται να συμμετάσχει στην διαδικασία φέτος, επικαλούμενος βεβαρημένο πρόγραμμα. 

Συνήθως, τα εν λόγω τιμώμενα πρόσωπα είναι πολιτικοί, διάσημοι καλλιτέχνες, παλαίμαχοι αθλητές, επιτελικά στελέχη των επίσημων χορηγών ή φίλαθλοι που έχουν κερδίσει σε σχετικό διαγωνισμό.

BALL2

Για την Ιστορία, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 6-3.

Στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων

Στο στάδιο "Petco Park" έδωσαν το παρών η διοίκηση και τα μέλη της Αμερικανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA), σε μια άτυπη γιορτή για την έναρξη του ετησίου συνεδρίου τους, στο οποίο η κ. Κουντουρά ήταν επίσημη ομιλήτρια.  Να αναφερθεί ότι η ASTA περιλαμβάνει στις τάξεις της περισσότερους από 1000 ηγετικούς ομίλους, τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία, που διακινούν το 80% του εξερχόμενου τουρισμού των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως το ASTA Destination EXPO 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον ερχόμενο Απρίλιο.

Οι παραπάνω εξελίξεις σκόρπισαν την ικανοποίηση στις τάξεις του Υπουργείου Τουρισμού, που κάνει λόγο για μια σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων από τις ΗΠΑ για μια ακόμη χρονιά, με τις προϋποθέσεις για τα επόμενα χρόνια να παρουσιάζονται ακόμη ευνοϊκότερες.

Στελέχη του Υπουργείου εκτιμούν ότι πλέον η Ελλάδα, αποδεδειγμένα, περιλαμβάνεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών για τους Αμερικανούς, μετά και τις στοχευμένες κινήσεις προβολής και προώθησης τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το καλοκαίρι τέσσερεις εταιρείες πραγματοποιούσαν απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ (Delta, United, Emirates, American), με την Emirates να διατηρεί την γραμμή και για το υπόλοιπο καλοκαίρι.