Log in
A+ A A-

Ελληνικό Φεστιβάλ στο Μπρούκλιν

Από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017 έλαβε χώρα το Ελληνικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ρίτζ του Μπρούκλιν, με ελληνική μουσική και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, παιγνίδια λούνα παρκ και ελληνικές γεύσεις.

«Το γεγονός ότι πολλοί εθελοντές έρχονται είναι μια ένδειξη ότι κάνουν την κοινότητα ζωντανή», τόνισε ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, π. Γεράσιμος Μακρής, προσθέτοντας: «Προσεύχομαι όπως εορτάζουμε το ελληνικό φεστιβάλ, να συνειδητοποιούμε ότι φέρνουμε κουλτούρα και ευχόμαστε να κληρονομούμε όλα αυτά τα πράγματα από ανθρώπους πριν από εμάς και η ευκαιρία που πρέπει να δουλέψουμε είναι να τα μοιραστούμε με την επόμενη γενιά».

Παράλληλα, ο π. Γεράσιμος υποστήριξε ότι «Πιστεύω, φυσικά, πάντα ότι το κέντρο της κάθε κοινότητας είναι η Εκκλησία. Πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά την πνευματική ανατροφή των παιδιών μας. Είναι σημαντικό όχι απλά να είμαστε γύρω από την Εκκλησία, αλλά και μέσα στην Εκκλησία και όλα καθιερώνονται από εκεί».

Η Διευθύντρια του ελληνικού απογευματινού σχολείου του Ιερού Ναού Τίμιου Σταυρού στο Μπρούκλιν, Ελευθερία Οίκουτα, τόνισε ότι στο σχολείο, το οποίο έχει περίπου 120 μαθητές, από το Προνήπιο έως την 8η τάξη, στόχος είναι η προαγωγή της ελληνικής παράδοσης και κουλτούρας.

«Τα παιδιά δουλεύουν περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να μάθουν τους ελληνικούς χορούς από την πατρίδα», είπε η Διευθύντρια του ημερήσιου σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, Francesca Manning, υποστηρίζοντας ότι τα περισσότερα παιδιά είναι πρώτης γενιάς Αμερικανοί και είναι εκπληκτικό το ότι μαθαίνουν όλα αυτά, ενώ είπε ότι το Φεστιβάλ φέρνει κοντά οικογένειες από διαφορετικές εθνικότητες και διδάσκει τι έφεραν οι Έλληνες στις αμερικανικές κουλτούρες.

Ο χοροδιδάσκαλος-δάσκαλος χορωδίας του ελληνικού απογευματινού σχολείου Ιερού Ναού Τίμιου Σταυρού στο Μπρούκλιν και του ημερήσιου σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, Κωνσταντίνος Στεργιούλης υπογράμμισε ότι «Τα παιδιά πάντα κάνουν μεγάλη προσπάθεια, μαθαίνουν χορούς από όλη την Ελλάδα και είμαι περήφανος για τα παιδιά γιατί νιώθουν τους χορούς».

Φωτογραφίες – Δέσποινα Αφεντούλη:

IMG 3262

Είσοδος - Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ.

IMG 3265

Στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ.

IMG 3276

Ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν, π. Γεράσιμος Μακρής.

IMG 3283

Παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από τα σχολεία του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν.

IMG 3285

Η Διευθύντρια του ελληνικού απογευματινού σχολείου Ιερού Ναού Τίμιου Σταυρού στο Μπρούκλιν, Ελευθερία Οίκουτα, με μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στην παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

IMG 3288

Η Διευθύντρια του ελληνικού απογευματινού σχολείου Ιερού Ναού Τίμιου Σταυρού στο Μπρούκλιν, Ελευθερία Οίκουτα, με μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στην παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.