Logo
Print this page

Ν. Υόρκη: Εορτασμός Αγίων Αναργύρων

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Αναργύρων στις 31/10/2017 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Υόρκη (1547 St Nicholas Ave, New York, NY 10040).

Στον εσπερινό μετ' αρτοκλασίας, συλλειτούργησαν μαζί με τον Iερατικό Προϊστάμενο Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Νέας Υόρκης, Παν. Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Μαρκόπουλο, ο Παν. Αρχιμανδρίτης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Χρυσόστομος Πάνος, ο Παν. Αρχιμανδρίτης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ Ναθαναήλ Συμεωνίδης, ο Ιερατικός Προϊστάμενος Ι.Ν. Τίμιου Σταυρού στο Γουάιτστοουν Παν. Αρχιμανδρίτης, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος, ο Ιερατικός Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Γεράσιμου στο Μανχάταν, Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος, π. Κωνσταντίνος Κομπίτσης, ο Ιερατικός Προϊστάμενος Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, Αιδ. Πανοσιολογιώτατος, π. Σιλβέστερ Μπερμπέρης, ο Ιερατικός Προϊστάμενος Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, Αιδ. Πανοσιολογιώτατος, π. Ιάκωβος Κουτσάκης, ο Αιδ. Βοηθός Ιερέως από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, π. Αναστάσιος Πουράκης και ο Αιδ. π. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Τζαμέικα, π. Mircea-Michael Dobre και ο π. Ιωάννης από την Κάρπαθο.

Ο Παν. Αρχιμανδρίτης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Χρυσόστομος Πάνος, τόνισε - μεταξύ άλλων - ότι «Η σωματική και ψυχική υγεία είναι το πρώτο και μεγαλύτερο αγαθό που μας χαρίζει ο Θεός», καθώς και ότι «Ένα πρώτο χρέος μας είναι να φροντίζουμε για την υγεία μας, να προστατεύουμε τον εαυτό μας, το σώμα και τη ψυχή μας, από κάθε αταξία και κατάχρηση, που φθείρει και καταστρέφει την ύπαρξή μας.»

Παράλληλα, είπε ότι «...η αληθινή ιατρική είναι η πιο φιλάνθρωπη επιστήμη[ ...], που δεν χωρίζεται από την αρετή», τονίζοντας ότι « Αν η ιατρική, σαν επιστήμη, χωριστεί από την αρετή και την φιλανθρωπία, τότε γίνεται επαγγελματική επιχείρηση». Μιλώντας για την αγάπη των ιατρών Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, είπε ότι «Η αγάπη είναι μία καθ' υπερβολήν οδός. Ένας δρόμος, ο πιο σπουδαίος και ο πιο τέλειος από όλους.»

Ο Iερατικός Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Νέας Υόρκης, Παν. Αρχιμανδρίτης, π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τους Ιερείς που συλλητούργησαν μαζί του, λέγοντας ότι δεν περίμενε Ιερείς, γιατί όλος ο κλήρος της Νέας Υόρκης βρίσκεται στη Βιρτζίνια για τον εορτασμό των πενήντα ετών Αρχιερατείας του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Γέροντα Αμερικής, κ. Δημητρίου. Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν, προκειμένου να τιμηθεί η εορτή των Αγίων Αναργύρων, καθώς και τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι φέτος «κλείνει» τριάντα χρόνια Ιερατείας, ευχαριστώντας και ευλογώντας την Ομογένεια που τον κράτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολούθησε κέρασμα, ενώ ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων συνεχίστηκε στις 1/11/2017 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Φωτ. – Δ. Αφεντούλη: Από τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων στις 31/10/2017.

 Agioi Anargiroi

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design