Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Η εκδήλωση για την 81η επέτειο της ίδρυσης του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου

Δυο σημαντικοί ομογενείς ιατροί, με πλούσια δράση στη Νέα Υόρκη, αλλά και μια αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή επιστήμονας, ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης για την 81η επέτειο από την ίδρυση του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο στο ξενοδοχείο "Essex House" στο Μανχάτταν, ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος τίμησε τον Δρ. Γεώργιο Κοφινά ( «The Distinguished Physician Award»), την Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου («Τhe Distinguished Colleague Award») και την Δρ. Katherine E. Fleming από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με το βραβείο «Philhellene Award».

Ο Δρ. Κοφινάς, ο οποίος παρουσιάστηκε από τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου, Δρ. Γεώργιο Γιατράκη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το βραβείο και το αφιέρωσε στους δάσκαλούς του, οι οποίοι, όπως είπε «τον δίδαξαν να επιδιώκει την αριστεία», ενώ αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Δρ. Ζαχαρία Κοφινά.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την σύζυγό του, Δρ. Μιράντα Κοφινά, τον γιο του, Δρ. Ιάσωνα Κοφινά και τη νύφη του, Δρ. Αντωνία Φθενάκη – Κοφινά.
Η Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, τον Δρα Γεώργιο Γιατράκη, και την Δρα Άννα Κολοκάθη, που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην σταδιοδρομία και την δραστηριοποίησή της στη Νέα Υόρκη.

Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ήταν και η ομιλία της Δρ. Katherine E. Fleming, η οποία απήγγειλε στίχους του Γιώργου Σεφέρη προκειμένου να τονίσει την αγάπη που νοιώθει για την Ελλάδα.
Στην δική του ομιλία, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, Γεώργιος Λιακέας ευχαρίστησε τα ομογενειακά ΜΜΕ για την συνεισφορά τους στην προβολή του έργου του Συλλόγου.

Επιπλέον, συνεχάρη την Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη Βαλασιάδη και τον Δρ. Σωτήριο Στεργιόπουλο, ως ηγετικά μέλη της επιτροπής υποτροφιών και διαβεβαίωσε τους παρεβρισκόμενους ότι όλα τα έσοδα από το λεύκωμα και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου διατίθενται για τις υποτροφίες αυτές, ως επιβράβευση των προσπαθειών των νέων φοιτητών.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design