Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Με Κουφό και Παπαγιάννη η Greek Night των Μπρούκλιν Νετς

Στον αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς θα διοργανωθεί η ετήσια "ελληνική βραδιά" από τους Μπρούκλιν Νετς, με τους ομογενείς να υποδέχονται με τον δικό τους τρόπο τους διεθνείς Κώστα Κουφό και Γιώργο Παπαγιάννη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, η εν λόγω βραδιά θα περιλαμβάνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ερμηνεία του αμερικανικού εθνικού ύμνου από Ελληνίδα καλλιτέχνιδα και, πιθανόν, φιλικό αγώνα μεταξύ μαθητικών ομάδων προς τιμήν των δυο Ελλήνων παικτών, αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού ανάμεσα στους Μπρούκλιν Νετς και τους Σακραμέντο Κινγκς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν "γαλανόλευκο" χρώμα και σε διοικητικό επίπεδο, αφού καθήκοντα εκτελεστικής προέδρου έχει αναλάβει εδώ και κάποια χρόνια η Ελληνοαμερικανίδα Ματίνα Κολοκοτρώνη.  Η κ. Κολοκοτρώνη μπήκε στον χώρο του NBA λόγω... Στογιάκοβιτς, αφού προσελήφθη ως δικηγόρος του την περίοδο που ολοκληρωνόταν η ένταξή του στην ομάδα του Σακραμέντο.  Ένας από τους λόγους που επελέγη να συνεργαστεί με τον "Πέτζα" ήταν η γνώση της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου ο ίδιος να νοιώσει πιο άνετα στην επαφή του με την ομάδα που έμελλε να "σημαδέψει" την πλούσια καριέρα του.

Οι "ελληνικές βραδιές" εντάσσονται στις θεματικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις αμερικανικές ομάδες στο περιθώριο ενός αγώνα.  Οι εκδηλώσεις αυτές είναι πολυποίκιλες και είναι θεσμός σε όλα τα αθλήματα, με τις "greek nights" να αφορούν κυρίως μεγάλες πόλεις στις οποίες υπάρχει ελληνικό στοιχείο.

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design