Log in
A+ A A-

Ε. Κουντουρά: "Εξετάζει και δεύτερη πτήση η Emirates"

Το ενδεχόμενο εισαγωγής και δεύτερης ημερήσιας απευθείας πτήσης στην γραμμή Ντουμπάι - Αθήνα - Νέα Υόρκη εξετάζουν οι ιθύνοντες της Emirates, σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Η κ. Κουντουρά, κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου, στο περιθώριο του 19ou Capital Link Invest in Greece Forum, τόνισε ότι η εν λόγω γραμμή εξελίσσεται "στην πιο κερδοφόρα της Emirates" και πως πλέον ανοίγει ο δρόμος να προστεθεί άλλη μια ημερήσια πτήση.

Παρόλα αυτά, η Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η γραμμή της Αθήνας θα δείξει την δυναμική της και εκτός περιόδου αιχμής, αναφερόμενη στο διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, στο οποίο παραδοσιακά πέφτει η κίνηση, αλλά υπάρχουν σχετικές προσφορές.

Παράλληλα, η Έλενα Κουντουρά έπλεξε το εγκώμιο της Διευθύντριας του ΕΟΤ ΗΠΑ - Καναδά, Γρηγορίας Καματερού, για το έργο που επιτελεί παρά το γεγονός ότι δεν έχει το ανάλογο προσωπικό και μπάτζετ στην διάθεσή της.

"Ευχαριστώ την κ. Καματερού που κάνει εξαιρετική δουλειά στην Αμερική με μικρό μπάτζετ και ολιγομελές προσωπικό σε ΗΠΑ και Καναδά.  Θέλουμε να ανοίξουμε γραφείο στο Λ.Α. και το Τορόντο, μιλάω με τον Υπουργό Εξωτερικών για το κατά πόσον μπορεί να μας φιλοξενήσουν τα κατά τόπους Προξενεία για να αποφύγουμε επιπλέον έξοδα.".

Τέλος, η Υπουργός Τουρισμού προέβλεψε ότι το 2017, συνυπολογιζόμενης και της κρουαζιέρας, θα κλείσει στους 30 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ οι προκρατήσεις για το 2018 είναι ήδη κατά 10% περισσότερες σε σχέση με πέρυσι.