Log in
A+ A A-

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Κάλεσμα για δωρεές στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου

Έκκληση προς την ομογένεια για οικονομική βοήθεια προς την Ακαδημία Αγίου Βασιλείου απηύθυνε, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Βασιλείου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

 

Στην εγκύκλιό του, ο κ. Δημήτριος αναφέρει πως "η έμφαση στο Ευαγγέλιο της ζωής και της αληθείας και στη διακονία των άλλων είναι επίσης το κέντρο της διακονίας η οποία προσφέρεται από την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου. Σε ένα περιβάλλον αγάπης και πίστεως, το προσωπικό γαλουχεί παιδιά και νέους. Οι άνθρωποι αυτοί φανερώνουν την χάρη του Θεού συνεχώς και αποκαλύπτουν ότι ο Χριστός είναι παρών. Μέσα από την πίστη προσφέρουν ελπίδα και θεραπεία, ούτως ώστε οι υποσχέσεις για εν Χριστώ ελευθερία και άφθονες ευλογίες από Εκείνον να γίνονται βιωματική εμπειρία όλων όσοι κατοικούν στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου".

Παράλληλα, ο κ. Δημήτριος κάνει αναφορά και στην επικείμενη έναρξη του νέου έτους, τονίζοντας πως "στην αρχή αυτού του Νέου Ετους 2018, βεβαιώνουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ότι οι λόγοι αυτοί του Κυρίου μας σε σχέση με το θείο έργο Του αποτελούν επίσης το κέντρο της δικής μας λατρείας και διακονίας. Σε όλα όσα κάνουμε ως Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησία στην Αμερική, είμεθα προσηλωμένοι στον Σωτήρα και Οδηγό μας Χριστό προσφέρουμε το Ευαγγέλιο της ζωής και της αληθείας και φανερώνουμε την χάρη του Θεού καθώς διακονούμε τους άλλους. Κηρύσσουμε το μήνυμα της σωτηρίας. Ομιλούμε περί ελευθερίας εν Χριστώ σε όλους όσοι είναι φυλακισμένοι με τα δεσμά της αμαρτίας και τις δουλείες αυτής της ζωής. Προσφέρουμε μαρτυρία της θεραπείας και μεταμορφώσεως την οποία βιώνουμε εν Χριστώ. Διακηρύσσουμε συνεχώς και συνεπώς ότι ο χρόνος αυτός είναι ο ενιαυτός Κυρίου δεκτός».