Logo
Print this page

Στους New York Times η αναστολή εργασιών στον Άγιο Νικόλαο

Μέχρι και τους New York Times απασχόλησε η είδηση της διακοπής των εργασιών για το νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο "Σημείο Μηδέν", αλλά και των οικονομικών θεμάτων που ταλανίζουν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

 

Ειδικότερα, η γνωστή εφημερίδα αναφέρεται στο κόστος των εργασιών, το οποίο αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 50 εκατομμύρια δολάρια, αλλά, μετά την αναστολή της ανοικοδόμησης αυτόν τον μήνα εμφανίστηκε να φτάνει τα 78 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, εκφράζονται ερωτήματα για το ύψος των δωρεών που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία χρόνια, με κονδύλια που φέρονται να συγκεντρώθηκαν από πήγες όπως η ελληνική κυβέρνηση, τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο, η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Βοστώνης και η ιταλική πόλη του Μπάρι, όπου είναι πολιούχος ο Άγιος Νικόλαος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει ανακοινώσει την πρόσληψη δυο εταιρειών (Pricewaterhouse Coopers και BakerHostetler), προκειμένου να διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα για τις διαδικασίες κατασκευής του νέου Ιερού Ναού.

Από την πλευρά της βασικής εργολήπτριας εταιρείας, Skanska USA, τονίστηκε ότι η αναστολή ήταν η "μόνη βιώσιμη λύση", παρά το γεγονός ότι εκφράζεται αισιοδοξία πως η απόφαση αυτή σύντομα θα αρθεί και οι εργασίες θα ξεκινήσουν ξανά.

«Η Αρχιεπισκοπή πιστεύει με βεβαιότητα πως η κατασκευή θα ξεκινήσει ξανά στο εγγύς μέλλον και έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις από τη Skanska (...) ότι προσδοκά στην ακύρωση της προσωρινής αυτής αναστολής για να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Αρχιεπισκοπή για την ολοκλήρωση του οικοδομικού έργου» αναφέρει η ανακοίνωση.

  

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design