Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Νεκρός Έλληνας ορειβάτης στο όρος Ακονκάγκουα στην Αργεντινή - Ήταν Νευροχειρουργός από την Πάτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε στην Αργεντινή ο 59χρονος νευροχειρουργός Δημήτριος Κωνσταντίνου, από ττην Πάτρα, ο οποίος έχασε την ζωή του λίγο πριν πιάσει κορυφή στο πασίγνωστο Aconcagua, όπως επιβεβαίωσαν ΜΜΕ της λατινοαμερικανικής χώρας.

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ειδησεογραφικής υπηρεσίας "Clarin", ο Δημήτριος Κωνσταντίνου άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα σημείο που ονομάζεται "Filo de Guanaco", το οποίο είναι και το τελικό πριν την προσέγγιση της κορυφής, ύψους 6962 μέτρων.  Βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο προς βορρά και νότο και εκτείνεται σε ένα χιλιόμετρο.  Όπως τονίζεται, ο Κωνσταντίνου βρισκόταν κοντά στον επικεφαλής του γκρουπ, το οποίο αποτελείτο από 8 άτομα, αλλά, υπό άγνωστες συνθήκες (σ.σ. όπως προέκυψε υπέστη καρδιακή ανακοπή), συνέβη το μοιραίο.

Ενδεικτικό των συνθηκών είναι το γεγονός ότι τα σωστικά συνεργεία δεν μπόρεσαν άμεσα να προσεγγίσουν την περιοχή για να περισυλλέξουν το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Μεντόζα, αυτήν την περίοδο, η οποία ξεκίνησε από τις 20 Νοεμβρίου, 1027 ορειβάτες, το 92% των οποίων από το εξωτερικό, έχουν επιχειρήσει να πιάσουν την κορυφή.  Εξ αυτών, μόλις 257 άντεξαν για να φτάσουν στον τελικό στόχο.

Ο θάνατος του Δημητρίου Κωνσταντίνου έγινε γνωστός στην Ελλάδα και σκόρπισε την θλίψη στην Πάτρα αλλά και την ευρύτερη Δυτική Ελλάδα, καθώς ήταν Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.