Log in
A+ A A-

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ελλάδα στην Τουριστική Έκθεση των "New York Times"

Με ιδιαίτερη επιτυχία, για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ και των επαγγελματιών του ελληνικού τουρισμού στο New York Times Travel Show, που πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως και τις 28 Ιανουαρίου στον εκθεσιακό χώρο του Javits Center στο Μανχάτταν. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ετήσεις τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, με κύρια στόχευση το κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο, αποδεδειγμένα και με στοιχεία, στρέφεται όλο και περισσότερο τουριστικα προς την Ελλάδα.

Φέτος, στην συμμετοχή του ΕΟΤ συμπεριελήφθη και η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ από την Ελλάδα έδωσαν το παρών εκπρόσωποι εμβληματικών τουριστικών περιοχών, όπως το Ναύπλιο, η Λευκάδα, η Κρήτη και τα νησιά των Κυκλάδων.

Κοινός παρονομαστής είναι η συνεχής αύξηση του ενδιαφέροντος των Αμερικανών τουριστών. Από πλευράς του ΕΟΤ τονίζεται ότι το εγχείρημα της Emirates με την απευθείας πτήση όλον τον χρόνο αποδίδει ακόμη και εκτός περιόδου αιχμής, τονίζοντας πως η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός προορισμός για όλον τον χρόνο.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού συνιστούν προσοχή στο κοινό προκειμένου να επιλέγει αναγνωρισμένους τουριστικούς πράκτορες για να κάνει τις κρατήσεις των διακοπών του στην Ελλάδα, αφού στο διαδίκτυο εμφανίζονται αμφιβόλου αξιοπιστίας τουριστικές ιστοσελίδες.

Οι εκτιμήσεις των ιθυνόντων του ΕΟΤ έως τώρα κάνουν λόγο για αύξηση της επισκεψιμότητας σε σχέση με πέρυσι.