Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο SoTiri και η νέα γενιά κινητοποιούνται για την Μακεδονία

Εκστρατεία ενημέρωσης για το Σκοπιανό προς τους πολίτες της Νέας Υόρκης - και όχι μόνο - διοργανώνουν γνωστοί Ελληνοαμερικανοί της νεότερης γενιάς, οι οποίοι δίνουν το πρώτο ραντεβού την προσεχή Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, στην Times Square.

Επικεφαλής της προσπάθειας, οι κινηματογραφιστές Βασίλης Αναστασίου  και Χρήστος Τσαλίκης, εμπνευστές της περσόνας του δημοφιλή ράπερ - γνωστό κυρίως για τις διασκευές γνωστών τραγουδιών με χιουμοριστικό ελληνοαμερικανικό στίχο - So Tiri, των βιντεοκλιπ του οποίου είναι παραγωγοί.

Όπως ανέφερε στο New Greek TV ο Βασίλης Αναστασίου (SoTiri), στόχος του γκρουπ δεν είναι τόσο η διοργάνωση μιας διαμαρτυρίας ή ογκώδους διαδήλωσης, αλλά της διάδοσης του θέματος, προκειμένου οι Αμερικανοί πολίτες να αντιληφθούν για ποιον λόγο υφίστανται οι σχετικές αντιδράσεις στην Ελλάδα.

27336874 1859443350734776 8475752746535539061 n 1

"Γνωρίζουμε ότι, σε πολιτικό επίπεδο, κινδυνεύουμε να 'χάσουμε' το όνομα.  Παρόλα αυτά όμως, έχουμε χρέος, ως Έλληνες, να προβάλουμε το θέμα και να ενημερώσουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας κι εκτός ελληνισμού.  Προωθούμε την δράση μας μέσα από τα social media, ακόμη όμως κι αν δεν μας ακολουθήσουν πολλοί, το γκρουπ μας θα ξεκινήσει το διάλογο και την ενημέρωση στον κόσμο και, ως viral filmmakers, θα χρησιμοποιήσουμε την δημοφιλή πλατφόρμα μας για αυτόν τον σκοπό, φτιάχνοντας ένα βίντεο από την κινητοποίηση, το οποίο και θα προωθήσουμε".

Σύμφωνα με τον Βασίλη Αναστασίου, η συνάντηση της Times Square δεν θα είναι η μοναδική, αφού καταρτίζεται ένα πρόγραμμα με πολλά πολυσύχναστα σημεία της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων και η περιοχή πέριξ της έδρας του ΟΗΕ.

Να αναφερθεί ότι η κινητοποίηση αυτή των Ελληνοαμερικανών είναι μια μεμονωμένη πρωτοβουλία και δεν σχετίζεται με την οργανωμένη ομογένεια, οι πυρήνες της οποίας δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη συγκεκριμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι Αναστασίου και Τσαλίκης υπογράφουν σκηνοθετικά τα βιντεοκλίπ του "SoTiri", τα οποία, όπως αναφέρθηκε, είναι ευρηματικές διασκευές δημοφιλών τραγουδιών με σατιρική διάθεση: