Logo
Print this page

Ν. Υόρκη: Χαιρετισμοί στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα

Τους Δεύτερους Χαιρετισμούς τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων, κ. Σεβαστιανός, συνεπικουρούμενος από τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο, Δρα Ν. Καζαριάν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης στις 2 Μαρτίου 2018 στις 7 το απόγευμα.

Kατά την ομιλία του, μετά το πέρας των Χαιρετισμών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων, κ. Σεβαστιανός, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής, κ. Δημήτριου, καθώς επίσης τις προσωπικές ευχές του προς τους παρευρισκομένους: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή και ευλογημένη Σαρακοστή, γεμάτη από την αγάπη του Θεού και την ανανέωση του εαυτού μας, τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά.»

«Κάθε Σαρακοστή ψάλλομε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας και στο τέλος των τεσσάρων Παρασκευών τον Ακάθιστο Ύμνο - ένας έπαινος και μια ευγνωμοσύνη προς την Παναγία για το τι έχει κάνει και [συνεχίζει να] κάνει για την Ανθρωπότητα», υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων, κ. Σεβαστιανός.

Τόνισε ότι την Παναγία την χαρακτηρίζουμε με πολλά πράγματα, τα οποία ακούμε στους Χαιρετισμούς, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν υπάρχουν πολλά γραπτά, για το τι έχει πει η Παναγία, όμως ξέρουμε τι έχει κάνει: «... Αυτή η σιωπή, αυτή η ησυχία είναι ένα παράδειγμα για όλους εμάς, μέσα στον κόσμο», αναφέρει, καταλήγοντας στο ερώτημα, το οποίο αφορά, όπως είπε, όλους: «Πόση ηρεμία και πόση ησυχία έχομε στη ψυχή μας;»

Στην Εκκλησία, εξήγησε ο Θεοφιλέστατος, βρισκόμαστε τη Σαρακοστή και στις Ακολουθίες και ιδιαίτερα στους Χαιρετισμούς για να θυμηθούμε τα παραδείγματα των Αγίων, της Παναγίας και της ζωής μας: «Αυτοί δεν έλεγαν πολλά λόγια. Άκουγαν. Και εμείς πρέπει κάποτε να σταματήσουμε και να αφουγκραστούμε τα λόγια του Θεού [...] Τότε ξαναγεννιόμαστε. Βλέπουμε τη ζωή μας με ένα διαφορετικό τρόπο. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με θάρρος, με ελπίδα ...».

Από την πλευρά του, ο αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, Δρ Ν. Καζαριάν ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, τον λόγο του και την υπομονή του, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες της ημέρας και τις εργασίες συντήρησης που τελούνται εντός του Ναού. Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την υποστήριξή του προς το έργο του αιδεσιμωτάτου Πρωτοπρεσβύτερου, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον αγιογράφο Μιλτιάδη Αφεντούλη για τις ωραίες, όπως είπε, εργασίες συντήρησης.

Φωτογραφία - Δ. Αφεντούλη:

SAINT SPYRIDON DAFENTOULI

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design