Log in
A+ A A-

"Έφυγε" ο ομοσπονδιακός δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Ελληνοαμερικανός Ομοσπονδιακός Δικαστής, Νικόλαος Τσουκαλάς. Ο Νικόλαος Τσουκαλάς ήταν δραστήριος και με πολλούς φίλους στην ελληνική κοινότητα, αφού, εκτός των άλλων, θεωρείται μέντορας πολλών ελληνοαμερικανών δικηγόρων και εισαγγελικών λειτουργών, που είχαν ξεκινήσει την θητεία τους στο πλευρό του και ακολούθησε τις συμβουλές του.

Έχει υπηρετήσει σε σημαντικές θέσεις όπως βοηθός εισαγγελέα για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης, επιβλέπων απογραφής του 1960 για τη 17η και 18η συνεδριακή περιφέρεια Νέας Υόρκης, δικαστής ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώ διορίστηκε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ρόναλντ Ουίλσον Ρήγκαν, στο δικαστήριο διεθνούς εμπορίου και έγινε ανώτατος δικαστής.

Συνταξιοδοτήθηκε το 2015, μετά από τριακονταετή θητεία ως ομοσπονδιακός δικαστής και μετά από πενήντα χρόνια στον χώρο της Δικαιοσύνης. Έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις σε συλλόγους, επιτροπές, συμβούλια και ιδρύματα, ενώ ήταν Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Αραβαντικού Τσουκαλά και μαζί απέκτησαν δύο κόρες, τη Στεφανία και τη Γεωργία. Έχει πέντε εγγόνια, τη Βικτώρια, τον Νικόλα, την Κατερίνα, τη Βίβιαν και τη Χριστίνα.