Log in
A+ A A-

Γιόνκερς: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε η σχολική εορτή του Ελληνικού Απογευματινού και Σαββατιανού Σχολείου της Κοινότητας του Προφήτη Ηλία, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 25 Μαρτίου 2018.

Προηγήθηκε η έπαρση της ελληνικής και της αμερικανικής σημαίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ενώ ακολούθησε η Δοξολογία από τον Αιδεσιμότατο Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, π. Νικόλαο Πιλαβά.

Ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των Η.Π.Α. και στη συνέχεια, οι μαθητές του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Χρυσούλας Γιάκου και Ελένης Νίκλα, παρουσίασαν ποιήματα, τραγούδια και χορούς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ομιλία με θέμα «Το Ελληνικό Σχολείο» και θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στις Σουλιώτισσες.

Ο Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος, π. Νικόλαος Πιλαβάς, οι δασκάλες του σχολείου και ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Κουλικούρδης, ευχαρίστησαν τους γονείς, τους μαθητές και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχαρίστησαν τον αγιογράφο Μιλτιάδη Αφεντούλη για τη σκηνογραφία με τον χορό του Ζαλλόγου, την οποία φιλοτέχνησε και δώρισε προς το σχολείο της Κοινότητας.

Φωτογραφίες - Δ.Αφεντούλη:

PROPHET ELIAS CHURCH 1

Έπαρση της ελληνικής και της αμερικανικής σημαίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία.

PROPHET ELIAS OUT 2

Δοξολογία από τον Αιδεσιμότατο Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, π. Νικόλαο Πιλαβά.

PROPHET ELIAS CHECK 2

Στιγμιότυπο από τη σχολική εορτή του Ελληνικού Απογευματινού και Σαββατιανού Σχολείου της Κοινότητας του Προφήτη Ηλία.

PROPHET ELIAS CHURCH 2

(από αριστερά): Οι δασκάλες Ελένη Νίκλα και Χρυσούλα Γιάκου, ο Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος, π. Νικόλαος Πιλαβάς και ο αγιογράφος Μιλτιάδης Αφεντούλης.