Log in
A+ A A-

Οι Έλληνες του NYPD: Ο Αστυνομικός του 112ου Α.Τ. Δημήτριος Ράπτης (VIDEO)

Τον Ελληνοαμερικανό Αστυνομικό του 112ου Α.Τ. του NYPD, Δημήτριο Ράπτη, παρουσίασε το New Greek TV στην εκπομπή "Πρόσωπα", σε μια σειρά αφιερωμάτων για τους ομογενείς που υπηρετούν σε μια από τις πιο γνωστές Αστυνομικές Διευθύνσεις του πλανήτη.

Ο Δημήτρης Ράπτης κατάγεται από την Ήπειρο. Είναι ομογενής πρώτης γενιάς και προέρχεται από μια ελληνική οικογένεια που διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα. Οι συνάδελφοί του τον φωνάζουν «Jimmy the Greek», για την καταγωγή του και το ελληνικό στυλ του, ενώ και ο Διοικητής του, Ρόμπερτ Ράμος, εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια.

Ο ομογενής αστυνομικός είχε τιμηθεί το 2008, όταν και συνέλαβε έναν επικίνδυνο κακοποιό σε πάρκο του Φόρεστ Χιλς, ο οποίος τον είχε μαχαιρώσει πολλαπλώς.  Αυτός όμως πάλεψε μαζί του και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει χωρίς καν να χρησιμοποιήσει το όπλο του αφού, όπως είπε, δεν ήθελε να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Ράπτης είναι γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα, καθώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για επιχειρήσεις διάσωσης ζώων και πτηνών που κινδυνεύουν.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής, η οποία προβλήθηκε από το New Greek TV.