Log in
A+ A A-

Εκδήλωση για τα 5 χρόνια του Ιδρύματος "Πήτερ Λάτος" (VIDEO)

Με την υπόσχεση να συνεχιστεί, με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, η μάχη ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος "Πήτερ Λάτος", στο Garden City Hotel, στην ομόνυμη περιοχή.

Το Ίδρυμα "Πήτερ Λάτος" ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας.  Πρόκειται για ένα αφιέρωμα - παρακαταθήκη στη μνήμη του γνωστού Ελληνοαμερικανού δικηγόρου και Αντιπροέδρου του New Greek TV, Παναγιώτη Λάτου, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, χτυπημένος από τον καρκίνο.  Η ασθένειά του ξεκίνησε από τον προστάτη το 2009, σε μια σπάνια περίπτωση, βάσει και της ηλικίας του, καθώς ήταν μόλις 44 ετών.  Έκτοτε, επιθυμία του ίδιου, ήταν να εφιστήσει την προσοχή στους άνδρες κάθε ηλικίας και να δώσει έμφαση στην πρόληψη, αφού με μια απλή εξέταση αίματος για την μέτρηση των επιπέδων PSA, ο ίδιος θα μπορούσε όχι μόνο να εντοπίσει την ασθένεια σε πρώιμο στάδιο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα να θεραπευθεί.

Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ., Ανδρέα Λάτο, το Ίδρυμα, στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 300.000 δολάρια, οι οποίες έχουν διατεθεί τόσο για τις ανάγκες έρευνας όσο και για την πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων PSA για άνδρες που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ουίντροπ της Νέας Υόρκης, Δρ. Άαρον Κατζ, στον οποίο παραδόθηκε και μια επιταγή ύψους 10.000 δολαρίων για την ενίσχυση της καταπολέμησης του καρκίνου του προστάτη.  Το βραβείο απένειμε ο νέος πρόεδρος του PLPCF, και γιος του εκλιπόντα Παναγιώτη Λάτου, Διονύσης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, η Γενική Εισαγγελέας της Κοητείας Νάσο, Μάντλιν Σίνγκας, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πορτ Ουάσιγκτον, π. Ιωάννης Λαρδάς, ο επιχειρηματίας Σάββας Κωνσταντινίδης, ο δικηγόρος Νικ Μπέης και η πρόεδρος του New Greek TV, Γιάννα Νταρίλη.