Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μάικ Γιάνναρης για Γενικός Εισαγγελέας;

Ο ομογενής Πολιτειακός Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Μάικ Γιάνναρης, είναι μεταξύ των πιθανών αντικαταστατών του Έρικ Σνάιντερμαν, στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την δημοσιοποίηση κατηγοριών σε βάρος του για σωματική κακοποίηση τεσσάρων γυναικών, με τν οποία είχε σχέσεις.

 

Μάλιστα, ομογενειακοί κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον κ. Γιάναρη ανέφεραν, πριν από μερικούς μήνες, πως σκοπός του ήταν, ούτως ή άλλως, να διεκδικήσει αυτήν την θέση, μετά το πέρας της θητείας του στην Πολιτειακή Γερουσία, από την οποία, ούτως ή άλλως, θα αποχωρήσει κάποια στιγμή νομοτελειακά.  Ήδη, το "Politico" και η "New York Daily News" έχουν αναφέρει το όνομα του κ. Γιάνναρη, ενώ άλλες πηγές τoν θέλουν να έχει ήδη ξεκινήσει την χρηματοδότηση της καμπάνιας του από τον Ιανουάριο, με το ύψος των χορηγιών να φτάνει, έως ώρας, τα 2.17 εκατομμύρια δολάρια.

Από την πλευρά του, ο Σνάιντερμαν, αν και πειθάρχησε στην απαίτηση του Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να παραιτηθεί, εξακολουθεί να αρνείται της κατηγορίες.  Άλλωστε, ο ίδιος δήλωνε υποστηρικτής των αιτημάτων των γυναικών και θιασώτης του διαδικτυακού - κοινωνικού κινήματος #MeToo.

«Μολονότι αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μου, θα με εμποδίσουν πρακτικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Κατά συνέπεια παραιτούμαι από το αξίωμα μου από το τέλος της εργάσιμης ημέρας της (Τρίτης) 8ης Μαΐου 2018»