Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Πρόσκληση για δημιουργία δίγλωσσου δημόσιου σχολείου για την Ελληνική γλώσσα

Την δυνατότητα ίδρυσης "δίγλωσσου σχολείου για την ελληνική γλώσσα" στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του δημοσίου αμερικανικού σχολείου, επιδιώκει να αξιοποιήσει μια ομάδα Ελλήνων και ομογενών γονέων, στηριζόμενη από αιρετούς και άλλους φορείς της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα "δίγλωσσου σχολείου" απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, ο οποίο ορίζεται από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Πόλης της Νέας Υόρκης διδάσκεται εξίσου και στις δύο γλώσσες.  Προϋπόθεση για την λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 15 παιδιά προσχολικής ηλικίας τα οποία να μιλούν άπταιστα την Ελληνική και οι γονείς τους να διατίθενται να τα εγγράψουν στο πρόγραμμα αυτό.

"Για την υλοποίηση ενός δίγλωσσου Ελληνικού σχολείου το οποίο θα λειτουργεί δωρεάν, εντός του Αμερικανικού δημόσιου σχολείου, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από γονείς που επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτό, όσο και από ομογενειακούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς. Ένθερμοι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας αυτή είναι ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόρια Κώστας Κωνσταντινίδης, η βουλευτής της Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά ενώ ενθουσιώδη στήριξη έχουν εκφράσει ομογενειακές οργανώσεις όπως οι ΑΧΕΠΑ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλλονιτών, κ.ά., το Ίδρυμα Νιάρχος, το Ίδρυμα Ωνάση και τα Προγράμματα Ελληνικών Σπουδών των Πανεπιστημίων της περιοχής (Columbia, Yale, NYU και Queens College).", αναφέρει η ανακοίνωση.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για τη δημιουργία ενός δίγλωσσου ελληνικού σχολείου και την ένταξη των παιδιών τους σε αυτό καλούνται να επικοινωνήσουν με τις κυρίες Αναστασία Ρωμανού (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 917-674-1273) και Κάτια Νικολάου (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 646-378-9088). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται επίσης και στον ιστότοπο: https://greekdualny.org/ καθώς και στη σελίδα της προσπάθειας αυτής στο Facebook: www.facebook.com/groups/902158496607324/
Tέλος όσοι άμεσα ενδιαφέρονται για να δημώσουν τα παιδιά τους ηλικίας 1-4 ετών μπορούν απευθείας να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την παρακάτω φόρμα :
http://www.123formbuilder.com/form-3415926/Exam-Registration-Form

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design