Log in
A+ A A-

Οι Κρήτες της Αμερικής οραματίζονται το "Μινωικό Χωριό"

Ένα πολιτιστικό συγκρότημα, που θα φιλοξενεί τις επόμενες γενιές των Κρητικών Ομογενών, είναι το μεγάλο όραμα των Κρητών της Αμερικής.

Έτοιμα τα σχέδια, στο Ρέθυμνο, κοντά στο Πανεπιστήμιο, η επιλεγμένη θέση.
Ο Σύλλογος Κρητικών "Ομόνοια", όπως και το σύνολο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αμερικής, έχουν να επιδείξουν μια άρρηκτη διατήρηση των δεσμών με την Ελλάδα και την Κρήτη. Αυτόν τον σεβασμό στον κρητικό πολιτισμό, τον πέρασαν και στις επόμενες γενιές, με αποτέλεσμα, νέα παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν στην Αμερική, να διατηρούν την ελληνική συνείδηση και να δηλώνουν... "πιο Κρητικοί από τους Κρητικούς".

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τι θα συμβεί τις επόμενες δεκαετίες. Όλα αυτά καθώς, όσο κι αν η αγάπη και το ενδιαφέρον για την Κρήτη διατηρούνται, οι δεσμοί με τους εν Ελλάδι συγγενείς, με την πάροδο των γενεών, χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα οι οικογένειες των επομένων δεκαετιών να μην έχουν πάντα κάποιον συγγενή, που θα τους εξασφαλίσει την διαμονή στο σπίτι του.

Σε αυτό το θέμα – και, προκειμένου, η επαφή με την Κρήτη να μείνει άσβεστη στην ομογένεια – η Κρητική Ομοσπονδία της Αμερικής έχει στόχο την ανέγερση εγκαταστάσεων που, όχι μόνο θα φιλοξενούν τα παιδιά των Κρητικών της διασποράς, αλλά θα αποτελέσει και εστία μετάδοσης των ηθών και των εθίμων της Κρήτης. Ο λόγος, για το Μινωικό Χωριό, την προώθηση του οποίου έχει αναλάβει ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Σημαντήρης.

Σύμφωνα με τον κ. Σημαντήρη, το Μινωικό Χωριό μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον το "σπίτι" του Κρητικού ομογενή, δίνοντάς του παράλληλα την δυνατότητα να διατηρήσει την επαφή του και να έρθει σε άμεση επαφή με τον πολιτισμό του τόπου καταγωγής του.

Media

Ο Σύλλογος Κρητών στο New Greek TV