Log in
A+ A A-

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Οι δηλώσεις του Τζέφρυ Πάιατ για Κουφοντίνα - Σκοπιανό

Την δυσαρέσκειά του για τη νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε, μιλώντας σε ομογενειακά και ελληνικά ΜΜΕ, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ, παρότι ξεκαθάρισε ότι αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στις θέσεις της Αμερικανικής Κυβέρνησης, αλλά και τα συναισθήματα των οικογενειών των Αμερικανών θυμάτων της 17 Νοέμβρη.

«Ως πρέσβης των ΗΠΑ είναι δουλειά μου να εκφράσω καθαρά τις απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και τα αισθήματα του μεγαλου πόνου των οικογενειών των αμερικανων που έπεσαν θύματα της 17Ν. Κι ελπίζω ειδικά σήμερα όλοι θα θυμούνται ότι αυτοί οι αμερικανοί οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τη 17Ν αφησαν πίσω συζύγους, παιδιά που ζουν καθημερινά με τον πόνο αυτών των πράξεων».

Αναφορικά με το ονοματολογικό, ο κ. Πάιατ χαιρέτισε την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ, επαναλαμβάνοντας την στήριξή του στις προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς.

«Είχα την ευχαρίστηση το πρωί να συναντηθώ με τον πρέσβη κ. Νίμιτς, για να τον συγχαρώ για την επιτυχία στις Πρέσπες και να λάβω την αίσθηση του για το πως προχωρούμε. Με ευχαρίστηση άκουσα την αισιόδοξη αίσθησή του πως η κυβερνηση στα Σκόπια ενδιαφέρεται να προχωρήσει ταχέως στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει».

Ο κ. Πάιατ ήταν κεντρικός ομιλητής στο 7ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.