Log in
A+ A A-

Αστόρια: Άνοιξαν ξανά οι σταθμοί σε 30η και 36η Λεωφόρο

Άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους, μετά από οκτώ μήνες εργασιών ανακαίνισης, οι σταθμοί της 30ης και της 36ης Λεωφόρου στην Αστόρια, οι οποίοι και παρουσιάστηκαν... αγνώριστοι, προς το καλύτερο, σε σχέση με το άμεσο παρελθόν.  Ακολουθούν η 39η Λεωφόρος και η Broadway.

Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ ολόκληροι μήνες προκειμένου τα τρένα των γραμμών N και W να κάνουν στάση ξανά στην 36η και 30η Λεωφόρο.  Για 240 ημέρες, οι δυο σταθμοί παρέμειναν κλειστοί, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης, με στόχο την αισθητική και τεχνική αναβάθμιση, προκειμένου να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εποχής.  Επρόκειτο για μια διαδικασία η οποία, αρχικά, είχε προβλεφθεί να είναι διάρκειας 6 μηνών, αλλά τελικώς καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις, τόσο από το επιβατικό κοινό όσο και τους επιχειρηματίες.

Τελικώς, την Παρασκευή οι δυο σταθμοί παραδόθηκαν ξανά στο κοινό, με την εικόνα τους να διαφέρει αισθητά σε σχέση με την προ ανακαίνισης κατάσταση: Ο χώρος είναι καθαρός και αισθητικά άρτιος, τα σκαλοπάτια αντικαταστάθηκαν, οι αποβάθρες διαθέτουν γυαλί και πιο άνετα καθίσματα για τους επιβάτες, ενώ στα βασικά σημεία έχει εγκατασταθεί ο γνωστός ηλεκτρονικός πίνακας που πληροφορεί για τον χρόνο άφιξης των τρένων.  Επίσης, υπάρχουν διαδραστικές οθόνες που δίνουν βασικές πληροφορίες για τον σταθμό και την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, οι οποίες, λόγω του έντονου ελληνικού στοιχείου στην περιοχή, περιλαμβάνουν έκδοση και στην ελληνική γλώσσα.

Πλέον, οι "κίτρινες" γραμμές της 31ης οδού λειτουργούν πλήρως, όχι όμως για πολύ, αφού στις 2 Ιουλίου θα κλείσουν οι σταθμοί της Broadway και της 39ης Λεωφόρου - οι οποίοι σήκωσαν, ως επί το πλείστον, το "βάρος" των οικείων επιβατών της 36ης και της 30ης - προκειμένου να ξεκινήσουν ανάλογες εργασίες ανακαίνισης.

Το χρονοδιάγραμμα σε αυτή την περίπτωση προβλέπει ολοκλήρωση της ανακαίνισης εντός οκτώ μηνών, κάτι που σημαίνει ότι θα παραδοθούν εκ νέου στο κοινό τον Μάρτιο του 2019.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος αισθητικής αναβάθμισης των σταθμών ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια.