Logo
Print this page

Ο Υποδιευθυντής του FBI George Venizelos στο New Greek TV

Αποκλειστική συνέντευξη στο New Greek TV και την Γιάννα Νταρίλη παραχώρησε ο Υποδιευθυντής του FBI στη Νέα Υόρκη. Τι είπε για την τρομοκρατία στη Νέα Υόρκη, τα μέτρα ασφαλείας και τι πρέπει να προσέχουμε. Ακόμη, πώς σκέφτεται για την Ελλάδα και την ομογένεια και πόσο τον άλλαξε η κορυφαία - αλλά και επικίνδυνη - θέση του.

 "Μιλώντας για ένα τρομοκρατικό χτύπημα, η Νέα Υόρκη είναι πάντα ο νούμερο ένα στόχος σε αυτήν την χώρα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και να είμαστε πάντα προσεκτικοί.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, είναι πολύ πιο ασφαλείς σε σχέση με το παρελθόν.  Όμως, δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε", ήταν η πρώτη ατάκα του κ. Βενιζέλου, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο New Greek TV.

Ο ελληνικής καταγωγής αναπληρωτής Διευθυντής του FBI στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε την θητεία του στο Σώμα ως Ειδικός Πράκτορας το 1991. Από τα πρώτα χρόνια έδειξε αφοσίωση στα καθήκοντά του και η πρώτη προαγωγή ήρθε το 1997. Έκτοτε, άρχισε συνεχώς να ανεβαίνει βαθμίδες, επιδεικνύοντας μεγάλες επιτυχίες σε όλες τις θέσεις που ανέλαβε. Πλέον, είναι το "νούμερο 2" στην "πιο επικίνδυνη πόλη για τρομοκρατικό χτύπημα", όπως χαρακτήρισε τη Νέα Υόρκη.

"Σε αυτήν την δουλειά βλέπεις τα πάντα, και το καλό και το κακό. Έχω δει όλα τα κακά του κόσμου. Όμως, παράλληλα, είδα και καλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσπάθησαν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους όταν βρίσκονταν στην ανάγκη", αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σε "όλα τα κακά του κόσμου" εντάσσονται εμπειρίες και υποθέσεις με αδίστακτους εγκληματίες.  Ποια όμως θεωρεί, το υψηλόβαθμο στέλεχος του FBI, τα πιο ειδεχθή εγκλήματα;

"Κατ' αρχήν, το χειρότερο έγκλημα είναι η τρομοκρατία.  Δεύτερο είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα: Οι δράστες επιτίθενται σε κρατικούς υπολογιστές και κλέβουν πολύτιμες πληροφορίες.  Τρίτο θα έλεγα κάθε έγκλημα διαφθοράς από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.  Οι νέοι θα πρέπει να προστατευτούν κυρίως από τα ναρκωτικά, την παράνομη οπλοφορία και τις συμμορίες", τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες, τόνισε πως "κάποιες χώρες προωθούν την τρομοκρατία και κάποιες άλλες όχι.  Είναι πολύ σημαντικό να πείσεις αυτές τις χώρες ότι η τρομοκρατία είναι κάτι κακό.  Οι περισσότερες όμως το αντιλαμβάνονται".

Σε ό,τι αφορά στην σχέση του με την Ελλάδα, ο Γεώργιος Βενιζέλος έδειξε να μην ξεχνά την καταγωγή του, παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.  Ως ένας εκ των επικεφαλής του FBI, εξέφρασε την εκτίμηση ότι "η Ελλάδα είναι ασφαλής, αν και αυτήν την περίοδο έχει τα δικά της προβλήματα", ενώ μίλησε και για το πόσο σημαντική είναι η ελληνική κληρονομιά για την ομογένεια.

"Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τον πολιτισμό μας και να εκτιμάμε πάντα αυτό που έχουμε.  Έχουμε πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και θα πρέπει να την διατηρήσουμε", ενώ για το κατά πόσον ο ίδιος επισκέπτεται την Ελλάδα, αποκάλυψε ότι "αν είχα την δυνατότητα, θα πήγαινα κάθε χρόνο.  Έχω πάει έξι φορές, αγαπάω την Ελλάδα και θα πρέπει να την υποστηρίξουμε με το να την επισκεπτόμαστε".

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Βενιζέλο, το FBI στη Νέα Υόρκη έχει μια ομάδα πολύ καλά καταρτισμένων πρακτόρων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιοι ελληνικής καταγωγής.  Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια - τα οποία για κάποιους είναι υπερβολικά - η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη:

"Η ασφάλεια στα αεροδρόμια βελτιώνεται, το σύστημα γίνεται πιο γρήγορο και ο κόσμος έχει αρχίσει να το συνηθίζει.  Πάντως, εγώ προτιμώ να μην είμαι άνετος για λίγο πριν την πτήση προκειμένου να αισθάνομαι ασφαλής στο αεροπλάνο".

Media

O Γεώργιος Βενιζέλος στο New Greek TV
© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design