Log in
A+ A A-

Ομογενής σε κύκλωμα που "ξάφριζε" ηλικιωμένους

Μια ομογενής εμπλέκεται σε ένα κύκλωμα που ξάφριζε ηλικιωμένους στις ΗΠΑ, χάρη σε μια καλοστημένη απάτη, η οποία συνεχίστηκε, παρά τις έρευνες των Αρχών, για περισσότερα από έξι χρόνια.

 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η Αστυνομία στο Λονγκ Άιλαντ συνέλαβε τρία άτομα: Την ομογενή Λορέν Χαλαβούτη, 61 ετών, από το Γκρινλόουν, τον 37χρονο Σον Σάλιβαν από το Μέρικ και τον 55χρονο Τούλυ Λόβισα, φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, που διαμένει στην περιοχή του Χάντιγκτον.  Εξ αυτών, μόνο η Λορέν Χαλαβούτη έχει αρνηθεί τις (βαριές) κατηγορίες που προσάπτονται.

Η απάτη, η οποία κόστισε σημαντικά χρηματικά ποσά σε πολλά ηλικιωμένα ζευγάρια, είχε ως επίκεντρο ένα υποτιθέμενο μεγάλο χρηματικό έπαθλο, για την διεκδίκηση του οποίου απαιτείται μια μικρή οικονομική συμμετοχή.  Κατ' αυτόν τον τρόπο φέρονται να αποκόμισαν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα ποσό της τάξεως των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Οι κατηγορούμενοι έστησαν μία τρομακτική απάτη σε βάρος των θυμάτων τους εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν προχωρημένης ηλικίας και ευάλωτα, στέλνοντας τους γράμματα για δήθεν ευκαιρίες με την υπόσχεση ότι θα κερδίσουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια με την προϋπόθεση όμως να καταβάλλουν ένα ποσό", δήλωσε ο εισαγγελέας Richard Donoghue, ενώ ο Γενικός Εισαγγελές, Τζεφ Σέσσιονς, αποκάλυψε ότι ο Λοβίσα βρισκόταν στο "ραντάρ" των Αρχών, αλλά δεν συνέχισε την παράνομη δραστηριότητά του.

"Ο Tully Lovisa παραβίασε προηγούμενη εντολή δικαστηρίου, η οποία του έλεγε να σταματήσει την αποστολή μαζικών διαφημιστικών, ενώ οι μετ' αυτού συνωμότες του ήταν πλήρως ενήμεροι για την δικαστική εντολή που του έλεγε να σταματήσει τη δραστηριότητα του. Η προστασία των ηλικιωμένων από αυτά τα αρπακτικά όπως είναι οι κατηγορούμενοι είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του παρόντος Γραφείου και Τμήματος".

Το ανακοινωθέν αναφέρει πως "παρά την δικαστική εντολή ο Lovisa συνωμότησε με τους Sullivan και Chalavoutis και έστησαν αμέτρητες εταιρίες χρησιμοποιώντας εικονικούς ιδιοκτήτες και συνέχισαν να εξαπατούν τους καταναλωτές." Βάσει αυτού, η  Χαλαβούτη η οποία παρείχε λειτουργικές υπηρεσίες στήνοντας εταιρίες και ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε εικονικά ονόματα ιδιοκτητών βοήθησε να αποκρυφτεί η συμμετοχή των Lovisa και Sullivan ελέγχοντας το εγχείρημα της απάτης.

Πλέον, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.