Log in
A+ A A-

Τορόντο: Δολοφονική επίθεση στην Greek Town - Μια νεκρή και 13 τραυματίες

Μια νεκρή γυναίκα και 13 σοβαρά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που σημειώθηκε στο Ντάνφορθ, την λεγόμενη "Greektown" του Τορόντο, που αποτελεί και την καρδια της ελληνικής ομογένειας στην πόλη, μετά από μαζική επίθεση ενόπλου, ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αστυνομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα καναδικά ΜΜΕ, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα 9χρονο κοριτσάκι, το οποίο φέρεται να δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής.  Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στα ΜΜΕ, ακούστηκαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί, ενώ ο δράστης ανεφοδίασε επανειλημμένως το όπλο του, συνεχίζοντας το δολοφονικό παραλήρημά του.  

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχουν δοθεί σημαντικές λεπτομέρειες για το "ποιόν" του άνδρα, με την Αστυνομία να τονίζει ότι "είναι νωρίς" να γίνει λόγος για τρομοκρατική ενέργεια ή εάν απλώς επρόκειτο για έναν ψυχοπαθή που οπλοφορούσε.  Πάντως, εκτιμάται ότι δεν επρόκειτο για μέλος του τοπικού οργανωμένου εγκλήματος.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, ενώ στο ομογενειακών συμφερόντων "Christina's Restaurant" οι θαμώνες έσπευσαν στο πίσω μέρος για να σωθούν.