Log in
A+ A A-

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος πρότεινε ο Μιούλερ

Ποινή φυλάκισης έως και 6 μηνών πρότεινε ο ειδικός ανακριτής των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μιούλερ, για τον πρώην βοηθό της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Ο Μιούλερ, επικεφαλής της έρευνας για την υποτιθέμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του 2016, δήλωσε ότι μια τέτοια πρόταση είναι «δικαιολογημένη και σωστή».

Ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα για τις επαφές του με τους Ρώσους, ενώ ήταν μέλος της ομάδας του Τραμπ.

Η καταδίκη αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει θέση όσον αφορά σε κάποια συγκεκριμένη ποινή που θα πρέπει να επιβληθεί, όμως προτείνει με όλον τον σεβασμό πως μία ποινή φυλάκισης, που θα κυμαίνεται βάσει των προβλεπομένων ορίων από μηδέν έως έξι μήνες είναι η δέουσα και δικαιολογείται πλήρως» αναφέρει στο υπόμνημά του ο Μιούλερ, προσθέτοντας πως ο Παπαδόπουλος έλεγε ψέματα στο FBI σχετικά με τις επαφές του με τους Ρώσους.

Ο Παπαδόπουλος, ένας δικηγόρους για τη διεθνή ενέργεια με έδρα το Σικάγο, είναι ένας από τους τρεις πρώην αξιωματούχους της εκστρατείας Τραμπ, που παραδέχτηκαν ότι είπαν ψέματα στους ανακριτές. Οι άλλοι δύο είναι ο πρώην σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν και ο επιχειρημαιτίας Ρίτσαρντ Γκέιτς, που ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της εκστρατείας.