Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Άγνωστος έβαλε στόχο την ελληνική σημαία του Προξενείου

Την ελληνική σημαία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη έχει βάλει στο στόχαστρο ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος δυο φορές μέσα στο καλοκαίρι έχει εντοπιστεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να την αφαιρεί από την εξωτερική πλευρά.

 

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα καταγράφηκαν τον Ιούλιο (12/7) και τον Αύγουστο (28/8) και τις δυο φορές πολύ νωρίς το πρωί, όταν και δεν υπήρχε κινητικότητα στον χώρο του Προξενείου.

Το 19ο Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης έδωσε σήμα για τον εντοπισμό του δράστη, δημοσιοποιώντας καρέ από την κάμερα ασφαλείας.

Όσοι τον έχουν δει ή έχουν στοιχεία, μπορούν να καλούν στο νούμερο 800577TIPS.

Υπολογίζεται ότι η οικονομική ζημιά για το Προξενείο ανέρχεται στα 250 δολάρια.

Καμία ανησυχία από το Γενικό Προξενείο

Σύμφωνα με κύκλους του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός ότι το περιστατικό έχει επαναληφθεί, εντούτοις δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη "εχθρική" χροιά προς τον Οργανισμό ή την Ελλάδα.

Ειδικότερα, εκτιμήσεις κάνουν λόγο πιθανότατα για άστεγο, ο οποίος κινείται στην περιοχή και, για άγνωστους λόγους, έχει επιδείξει εμμονή με την σημαία.  Μάλιστα, τον Αύγουστο εμφανίζεται στο βίντεο να επιχειρεί αρχικά να κατεβάσει την σημαία χωρίς επιτυχία, εξαιτίας του μεγάλου ύψους που ήταν τοποθετημένη.  Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να φέρει έναν κάδο από την απέναντι πλευρά του πεζοδρομίου, να ανεβαίνει με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, να την κατεβάζει και να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Να αναφερθεί ότι εκτός από τα δυο κρούσματα του καλοκαιριού, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2015.