Log in
A+ A A-

Ομογενής λάνσαρε το Νο1 προϊόν μαυρίσματος στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Featured Ομογενής λάνσαρε το Νο1 προϊόν μαυρίσματος στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

"Σεμνά" και συγκρατημένα αισιόδοξα ήταν τα όνειρα της Κέλλυς Ευριπίδου και της Olivia Zorzut από τη Μελβούρνη, όταν πριν από τρία περίπου χρόνια, αποφάσισαν να γίνουν συνεταιράκια. Ο στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Το να κερδίσουν πολλά χρήματα από αυτό δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός.

«Ήταν κάτι που το ξεκινήσαμε για να βγάλουμε ένα μικρό έξτρα εισόδημα. Να μπορούμε να κάνουμε κανένα ταξιδάκι πού και πού» λέει σήμερα, η ομογενής επιχειρηματίας Κέλλυ Ευριπίδου. Η κουβέντα μας έγινε μερικές εβδομάδες μετά την βράβευσή της από το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βικτώριας (HACCI) με το βραβείο της Νεαρής Επιχειρηματία της Χρονιάς.

Τα «μικρά» όνειρα αυτών των δύο νεαρών γυναικών κατάφεραν σήμερα να τους εξασφαλίσουν όχι απλώς μερικά ταξιδάκια αλλά μία επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση. Το πώς μία ιδέα για ένα προϊόν μαυρίσματος που χαρίζει σοκολατένιο μαύρισμα μετά από μικρό χρονικό διάστημα έκθεσης στον ήλιο, βρίσκεται σήμερα στο νεσεσέρ εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών και ανδρών σε κάθε γωνιά του κόσμου και πέρσι ανακηρύχθηκε ως το πιο επιτυχημένο προϊόν μαυρίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, δεν είναι άξιο απορίας αλλά θαυμασμού.

Η ιστορία των δύο νεαρών γυναικών που οπλισμένες με τόλμη, αποφασιστικότητα και διάθεση να βουτήξουν στον περιπετειώδη και όχι πάντα ευχάριστο και εύκολο κόσμο των επιχειρήσεων, είναι μία ιστορία που εμπνέει. Αποδεικνύει, επίσης, αυτό που είπε ο μέγας γκουρού του επιχειρηματικού κόσμου και ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, ότι δηλαδή «ο μόνος τρόπος για να γίνει καλή δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις».

Από την αγάπη, λοιπόν, αρχίζει και η ιστορία της Κέλλυ και της Olivia.

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Τελειώνοντας τις σπουδές της στα Λογιστικά πριν από οκτώ περίπου χρόνια, η Κέλλυ, κόρη του διευθυντή της τράπεζας Bank of Sydney στο Oakleigh της Μελβούρνης, Γιώργου Ευριπίδου, ξεκίνησε την καριέρα της ακολουθώντας τα βήματα του μπαμπά της. Άρχισε να εργάζεται στην National Bank στο τμήμα διαχείρισης πελατών.

Χρόνο με το χρόνο, όμως, η Κέλλυ διαπίστωνε σταδιακά ότι αυτό που έκανε δεν την γέμιζε. «Δεν το αγαπούσα με πάθος. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έκανα αυτήν την δουλειά για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αγαπούσα τις προκλήσεις αλλά μετά από πέντε περίπου χρόνια αυτές λιγόστεψαν. Συνειδητοποίησα ότι ήθελα κάτι διαφορετικό. Κάτι που να με κρατά σε εγρήγορση» λέει σήμερα όταν την ρωτάω πως αποφάσισε να αφήσει το «σίγουρο» για το «άγνωστο».

Η φίλη της Olivia, μόλις είχε πουλήσει το ινστιτούτο ομορφιάς που είχε ήδη, όπως λέει, «κάνει τον κύκλο του».

«Μου άρεσαν πάντα οι επιχειρήσεις. Από την παιδική μου ηλικία αγαπούσα την ανεξαρτησία μου. Φαντάσου ότι ακόμα και για τις κούκλες μου σοφιζόμουν επιχειρήσεις» λέει η Olivia.

Η συγκυρία ήταν μοναδική. Η Κέλλυ ήθελε να ξεκινήσει κάτι δημιουργικό στις ελεύθερες ώρες της, είχε εμπειρία στην διαχείριση πελατών και στην διαχείριση των οικονομικών. Η Olivia δεν άντεχε εργοδότες, ενώ παράλληλα κουβαλούσε εμπειρία οκτώ ετών στον χώρο της αισθητικής. Κάπως έτσι άρχισε η επίπονη διαδικασία παραγωγής ιδεών. Μία ιδέα από αυτές που κατέβασαν και ήταν πολλές, ήταν για ένα προϊόν μαυρίσματος, αυτό που σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες τους γνωρίζουν ως Fox Tan. Ούτε καν γνώριζαν αν ήταν δυνατό να κατασκευαστεί μία λοσιόν που επιταχύνει το μαύρισμα.

«Αναθέσαμε σε βιοχημικό να αναπτύξει το προϊόν, απορώντας αν είναι εφικτό να το καταφέρει. Αυτός αγκάλιασε την ιδέα μας και λίγους μήνες αργότερα μας παρουσίασε την πρώτη λοσιόν Fox Tan. To δοκιμάσαμε και πιστέψαμε σε αυτό, γιατί διαπιστώσαμε ότι δούλευε όπως θέλαμε να δουλεύει» λέει ο Olivia.
Από εκεί ξεκίνησαν και από το γκαράζ της οικογένειας Ευρυπίδου ξεκίνησε το The Fox Tan.

Η νέα τους επιχείρηση, όμως, ήταν πολύ πιο απαιτητική αλλά… «είχαμε κάνει το σημαντικότερο βήμα. Το πήραμε απόφαση να αρχίσουμε και το προϊόν μας ήταν αυτό που θέλαμε. Στόχους όμως δεν βάλαμε. Αν θα πουλούσαμε 100 μπουκάλια καλώς, αν θα πουλούσαμε 1000 ακόμα καλύτερα» συμπληρώνει η Κέλλυ. «Βάζοντας υψηλούς στόχους, διακινδυνεύεις να απογοητευθείς πιο εύκολα» επισημαίνει η Olivia.

Στην ουσία οι “σεμνές” τους προσδοκίες λειτούργησαν προς όφελός τους. Η προσοχή τους δεν απορροφήθηκε από κάποιους αόριστους στόχους. Προσηλώθηκαν στο να χτίσουν αυτό που άρχισαν και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις.

«Ως καταναλωτής δεν μπορείς να καταλάβεις πώς αναπτύσσεται ένα προϊόν, την δουλειά που χρειάζεται για να φτάσει στον καταναλωτή. Ούτε που είχε περάσει από το μυαλό μου πόση δουλειά χρειάζεται για να περιγράψεις το προϊόν σου στους καταναλωτές, λεπτομέρειες όπως το είδος των χαρακτήρων που θα χρησιμοποιηθούν πάνω στο μπουκάλι» εξηγεί η Κέλλυ περιγράφοντας τις μικρές αλλά σημαντικές για την επιτυχία του προϊόντος, προκλήσεις που αντιμετώπισαν όταν άρχισαν την επιχείρησή τους.

Με την αγάπη για δημιουργία ξεκίνησε η ιστορία του Fox Tan και η επιχειρηματική καριέρα αυτών των δύο νέων γυναικών. Κατά πως φαίνεται αυτό το συστατικό σε συνδυασμό με την καινοτομία και την σκληρή δουλειά δεν έβαλαν απλά τα θεμέλια για την σημερινή επαγγελματική τους επιτυχία αλλά είναι τα βασικά και σωστά «υλικά» για να χτίσουν το μέλλον τους και το μέλλον της επιχείρησής τους.

πηγή: neoskosmos.com