Log in
A+ A A-

100ή επέτειος της Γενοκτονίας στο επίκεντρο του Συμποσίου Παιδείας Ν. Υ.

Featured 100ή επέτειος της Γενοκτονίας στο επίκεντρο του Συμποσίου Παιδείας Ν. Υ.

Ο ιστορικός Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών "Προμηθεύς", η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά καλούν τoυς δασκάλους, τους γονείς και τους εραστές της ελληνικής παιδείας να παραστούν στο Συμπόσιο Ελληνόφωνης Εκπαίδευσης το οποίο θα λάβει χώρα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 3:00 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου, Αστόριας.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται στο πλαίσιο της γιορτής των Ελληνικών Γραμμάτων και των Τριών Ιεραρχών και της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ομογένειας για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το Συμπόσιο έχει ως κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Πάνο Σταυριανίδη, ο οποίος θα αναφερθεί στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και της Μικράς Ασίας και στον αγώνα της ομογένειας και του απανταχού ελληνισμού για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Η πρώτη ενότητα του Συμποσίου είναι αφιερωμένη στον εμπλουτισμό της διδακτέας ύλης και των σχολικών κειμένων και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις του Αλέξανδρου Κολόμβου «Μαθαίνω ιστορία και ελληνικά κατασκευάζοντας αρχαίο χειρόγραφο», της Μερόπης Κυριάκου «Η Διάπλαση της πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από τις σχολικές γιορτές» και του Δρα Κλεομένη Παρασκευά «Παρουσίαση βιβλίων βοηθητικών για τον Πλάτωνα και Αριστοτέλη».

Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στα νέα προγράμματα για τους μαθητές και δασκάλους των ελληνικών σχολείων και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των Αγγελική Αγκά και Φρειδερίκη Σαγιάννη με θέμα «Διαγωνισμός στην ορθογραφία ελληνικών λέξεων για μαθητές της 6ης, 7ης και 8ης τάξης» και της Μαρίας Ντίνη με θέμα «Η εργασία των μαθητών στο σπίτι μέσω του προγράμματος της σύγχρονης τεχνολογίας: Google Classroom».

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα δοθούν πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι στην Ελλάδα των μαθητών της Ογδόης τάξης των ελληνικών απογευματινών σχολείων το καλοκαίρι του 2019, το οποίο θα διοργανώσουν από κοινού ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς» και το Ινστιτούτο Δωδεκανησιακών Μελετών Αμερικής».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσθένης Τριανταφύλλου θα αναφερθεί στη διαδικασία, στο πρόγραμμα του ταξιδιού και θα προτείνει τη σύσταση ειδικής επιτροπής γονέων και δασκάλων.

Ειδική αναφορά θα γίνει και στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο του «Προμηθέα», στις προσπάθειες εγγραφής εκπαιδευτικών και στην εκστρατεία προσέλκυσης του ενδιαφέροντος των χορηγών και των ευεργετών του Ταμείου.

Η είσοδος και η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι δωρεάν. Οι προαναφερόμενοι φορείς καλούν τους ομογενείς να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο.

Πηγή: www.anamniseis.net