Logo
Print this page

Λαμπερή πρεμιέρα της υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ για το 1821

Featured Λαμπερή πρεμιέρα της υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ για το 1821

Ο Κινέζος σκηνοθέτης Βαν Λιγκ καλωσόρισε το βράδυ του Σαββάτου τους καλεσμένους που είχαν φτάσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την ταινία «Cliffs of Freedom» στην αίθουσα προβολών του Ham Yard στο Λονδίνο.

Από την τελευταία σειρά παρακολουθούσαν με αγωνία η Μαριάν και ο Ντιν Μητροπουλος, παραγωγοί της ταινίας που έκαναν το Χόλιγουντ να... μιλήσει ελληνικά. Η ιστορία της Άννας- Χριστίνας, μια Ελληνίδας χωριατοπούλας που μεγαλώνει υπό τον τουρκικό ζυγό, ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη μαζί με το πάθος του ελληνικού λαού να αποτινάξει τη σκλαβιά. Γυρισμένη στα αγγλικά, η ταινία περιέχει και λίγες ελληνικές φράσεις με κυριότερη το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος».

Πρωταγωνίστρια είναι η Tania Raymonde από το Λος Άντζελες, που υποδύεται την Άννα –Χριστίνα και τον ρόλο του Τούρκου αξιωματικού που της αλλάζει τη ζωή έχει ο 34χρονος ηθοποιός Zan Uddin με καταγωγή από τη Βρετανία και το Μπαγκλαντές. «Νιώθω πλέον λίγο Ελληνίδα» είπεη εντυπωσιακή ηθοποιός που έχει μάθει τα πάντα για την επανάσταση του ’21.

Τον «Χρήστο» υποδύεται στην ταινία ο Billy Zane που έχει γεννηθεί στο Σικάγο από Έλληνες γονείς και έγινε ευρύτερα γνωστός ως κακός αρραβωνιαστικός στην ταινία «Τιτανικός», ενώ έχει επιλεγεί να υποδυθεί τον Μάρλον Μπράντο στη δραματική ταινία «Waltzing with Brando». Τον «Θανάση» παίζει ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Kristopher Plummer.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design