Log in
A+ A A-

Έλληνες και Αυστραλοί στο Σύδνεϋ τίμησαν την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Featured Έλληνες και Αυστραλοί στο Σύδνεϋ τίμησαν την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται στο Σύδνεϋ ο αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης και ο αντισμήναρχος Χρήστος Αναστασιάδης, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στις εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος σε αυστραλιανές πόλεις για την 78η επέτειο από την μάχη της Κρήτης.

Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μας κοινοποιήθηκε, συναντήθηκαν στην Αρχιεπισκοπή με τον βοηθό Επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ και τον ομογενή αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας, Τζων Σταυρίδη, στο πλοίο Watson.

- Την Παρασκευή το βράδυ δόθηκε δεξίωση προς τιμήν τους.

- Το Σάββατο ήταν η κύρια ημέρα των εκδηλώσεων. Το επίκεντρο βρισκόταν τις μεσημβρινές ώρες στο κενοτάφιο του Martin Place.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκεί παρέστη και η Κυβερνήτης της ΝΝΟ, Margaret Beazley και εκφωνήθηκαν ομιλίες από τους επισήμους.

Το βράδυ του Σαββάτου έλαβε χώρα ο ετήσιος χορός της Κρητικής Αδελφότητας στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας της NΝΟ, στο προάστειο Stanmore.

- Την Κυριακή το πρωί οι δύο Έλληνες αξιωματικοί ήταν να εκκλησιασθούν στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και για το υπόλοιπο της ημέρας θα τους φιλοξενούσε ο γενικός πρόξενος στο Σύδνεϋ, Χρήστος Καρράς.

- Την Δευτέρα το πρωί, το πρόγραμμα προέβλεπε επίσκεψη στον στρατώνα «Λαμία», στο Holsworthy, στα νοτιοδυτικά του Σύδνεϋ, και το μεσημέρι επίσκεψη στο ίδρυμα της Βασιλειάδας στο προάστειο Λακέμπα.

Την Δευτέρα το βράδυ θα παραστούν σε δείπνο που διοργανώνει στο οίκημα της Ελληνικής Λέσχης του Σύδνεϋ, η Μεικτή Επιτροπή για την Διοργάνωση των Επετειακών Εκδηλώσεων για την Μάχη της Κρήτης.

Αύριο θα αναχωρήσουν για την Καμπέρρα για να παραστούν στις εκεί αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Από την Παρασκευή θα είναι στην Μελβούρνη, πάντα για να τιμήσουν με την παρουσία τους τα όσα θα γίνουν για την 78η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης.