Logo
Print this page

Ανοίγει τις πύλες του, τέλη του 2020, το Ελληνο-Ρωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας

Featured Ανοίγει τις πύλες του, τέλη του 2020, το Ελληνο-Ρωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης του Ελληνο-Ρωμαϊκού Μουσείου της Αλεξάνδρειας, τα οποία επιθεώρησε και παρακολουθεί από κοντά ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Δρ Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Ο κ. Ανάνι που συνοδευόταν από τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, Άμπντελαζίζ Κονσόουα, επισκέφθηκε τις διάφορες αίθουσες του μουσείου για να διαπιστώσει από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στα έργα που πραγματοποιούνται εκεί.

Να σημειωθεί ότι το Ελληνο-Ρωμαϊκό Μουσείο στοχεύει στην ανάδειξη της ομορφιάς και της ευημερίας της Αλεξάνδρειας κατά την ελληνορωμαϊκή εποχή.

Ο υπουργός συναντήθηκε επίσης με την Ανωτάτη Επιτροπή Ελέγχου Μουσείων και εκπροσώπους της Αρχής Μηχανικών για την αναθεώρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση του έργου.

Τα έργα ανακαίνισης εμπεριέχονται σε ένα πρόγραμμα συνολικής αποκατάστασης χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως το Μουσείο Πολιτισμού, η Εβραϊκή Συναγωγή της Αλεξάνδρειας, το Παλάτι Μοχάμεντ Άλι στη Σούμπρα του Καΐρου, η ευρύτερη περιοχή των Πυραμίδων και το Παλάτι Μπαρόν στη συνοικία της Ηλιούπολης Καΐρου.

Τα έργα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον επόμενο χρόνο.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design