Log in
A+ A A-

"Hello Anatolia" στη Νέα Υόρκη

Στις αίθουσες της Νέας Υόρκης θα κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ "Hello Anatolia", δημιούργημα του ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη, Χρυσοβαλάντη Σταμέλου.

 Ο Σταμέλος έφυγε από τη Νέα Υόρκη το 2010, προκειμένου να επιστρέψει στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας, τόπο καταγωγής των προγόνων του.  Εκεί, προσπάθησε να χτίσει από την αρχή την σχέση του με την χαμένη πατρίδα του, αφήνοντας στην άκρη όσα ιστορικά χωρίζουν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας με τους Τούρκους, με φόντο την σφαγή της Σμύρνης.

"Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Σμύρνη δεν έχουν καμία σχέση με τα αρνητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.  Στο τέλος της ημέρας, εγώ και ο θεατής απλώς βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ανθρώπους.  Άρα, λοιπόν, ο χαιρετισμός που απευθύνουμε ο ένας στον άλλο, θα πρέπει να είναι ένα απλό και αληθινό "γεια σου", τονίζει ο σκηνοθέτης, αναφερόμενος στον τίτλο του ντοκυμαντέρ.

Κατά την διάρκεια του ντοκυμαντέρ, ο Σταμέλος χτίζει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ δυο ανθρώπων - και δυο διαφορετικών πολιτισμών - θέλοντας να δείξει ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

To Hello Anatolia θα ξεκινήσει να προβάλεται στη Νέα Υόρκη από τις 4 Οκτωβρίου.

Media

Το τρέηλερ του Hello Anatolia