Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 97
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Chief Daddy Officer:The Business of Fatherhood. Το νεο βιβλιο του Χρήστου Εφεσίου

  • Written by 

Ο Χρηστος Εφεσίου αν και είχε πολλά χρόνια τον ρόλο του μάνατζερ σε πολυεθνικες εταιρίες στην Αμερική δεν γνώριζε πολλά για την πατρότητα, μέχρι που γεννήθηκε η κόρη του Περσεφόνη.

Στο νέο του βιβλίο που φέρει τον τίτλο "CDO Chief Daddy Officer. The business of Fatherhood" επιχειρει να συνδέσει τον επιχειρηματικο κόσμο με αυτον της πατρότητας εξηγώντας ότι αν και είναι δύο δρόμοι που κινούνται παράλληλα έχουν πολλά κοινά σημεία και μπορούν να επηρεάσουν ο ένας τον άλλο. 

Το βασικότερο δεδομένο για τους γονείς, προκειμένου να επηρεάζουν θετικά τα παιδιά τους, είναι να αποτελούν πάντα παράδειγμα προς μίμηση και να επιχειρουν να κάνουν πρώτα αυτοί κάτι που θα τους βάλουν μετά να κάνουν. Αυτο σημαίνει ότι ποτέ δεν πρέπει να λέτε την φράση στα παιδιά σας "Κάνε αυτό που λέω και όχι αυτό που κάνω". "Στις επιχειρησεις δεν ξεκινάμε ποτέ κάτι χωρίς πλάνο" λέει. "Σχεδιάζουμε τα βήματα που πρέπει να κάνουμε και πάιρνουμε αποφάσεις σχετικά με αυτά που πρέπει να θυσιάσουμε για να πετύχει το πλάνο". Είναι δύσκολο να είσαι ο "κολλητός-η" του παιδιού σου. Πρέπει να έχεις την ευελιξία και να επιβραβεύεις όταν χρειάζεται αλλά και να τιμωρείς. Εαν είσαι μόνο φίλος με τους υπαλήλους σου δεν θα σε σέβονται".Ο Χρήστος Εφεσίου κατοικεί μόνιμα στην Ουάσικτον DC και κατα καιρούς έχει διατελέσει στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες κυρίως του φαρμακευτικού χώρου. Διατηρεί την δική του εταιρεία,, η οποία είναι συμβουλευτική προς τις φαρμακευτικές πολυεθνικες τις οποίες γνώρισε καλά από τη θητεία του εκεί ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κάνει και φιλανθρωπικό έργο βοηθώντας ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του. Τέλος διατηρεί δική του ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από την οποία προσπθεί να αποκωδικοποιήσει τόσο την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας όσο και αυτή της πατρότητας.