Log in
A+ A A-

Πολιτική παρέμβαση για απευθείας πτήσεις από Νέα Υόρκη προς Αθήνα - Επιστολή Γερουσιαστή Ραπτάκη

Επίσημη επιστολή προς την Διοίκηση της Delta Airlines απέστειλε ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης, μέσω της οποίας ζητά την καθιέρωση απευθείας πτήσεων Αθήνα-Νέα Υόρκη και αντίστροφα καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Ανοιχτή πληγή εξακολουθεί να αποτελεί για την ομογένεια η μη πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων Νέα Υόρκη - Αθήνα το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Μαϊου, αφού οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν υπερατλαντικά ταξίδια έχουν κρίνει μη συμφέρουσα την συγκεκριμένη γραμμή.  Για το θέμα αυτό παρενέβη ο Ελληνοαμερικανός Πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη απευθείας σύνδεσης ΗΠΑ και Ελλάδος όλο τον χρόνο, έστω και με μειωμένο αριθμό πτήσεων την λεγόμενη "μη τουριστική περίοδο".

"Από τον περασμένο Οκτώβριο, έχω ταξιδέψει προς την Αθήνα τουλάχιστον τρεις φορές και συνάντησα τουλάχιστον 20-30 ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που έκαναν το ίδιο δρομολόγιο με εμένα (σ.σ. Νέα Υόρκη - Αθήνα μέσω Άμστερνταμ).  Ακόμη, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός επιβατών που ταξιδεύει στην Αθήνα από άλλες Αμερικανικές πόλεις με ενδιάμεσο σταθμό.  Κατανοώ ότι είναι δύσκολο τους χειμερινούς μήνες να συντηρηθεί μια τέτοια γραμμή, όμως πιστεύω ότι, έστω και 3 - 4 φορές την εβδομάδα, μπορεί να υπάρχει η απευθείας αεροπορική σύνδεση την οποία η Ελλάδα πάντοτε είχε με τις ΗΠΑ", αναφέρει ο κ. Ραπτάκης, εκφράζοντας φυσικά την μεγάλη επιθυμία όλων των Ελλήνων που ζουν στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο ομογενής Γερουσιαστής τονίζει ότι, για το ίδιο θέμα, βρίσκεται σε επαφή με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου.  Τέλος, προτείνει στην Delta Airlines μια επίσημη συνάντηση για το θέμα και με άλλους ομογενείς συναδέλφους του, όπως ο Πολιτειακός Βουλευτής της Georgia, Mike Cheokas.