Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα για τα επόμενα δυο χρόνια.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα, με εγγεγραμμένους ψηφοφόρους περίπου 170 αντιπροσώπους από τους 82 συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Οι φετινές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα σημάνουν δεδομένη αλλαγή φρουράς στην προεδρία της Ομοσπονδίας, με δεδομένο ότι ο απερχόμενος πρόεδρος, Ηλίας Τσεκερίδης, είχε γνωστοποιήσει ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει εκ νέου τον προεδρικό θώκο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, θα συσταθεί σε Σώμα την επόμενη εβδομάδα, με δεδομένο φαβορί για την προεδρία τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα, Πέτρο Γαλάτουλα.

Πάντως, η εκλογική διαδικασία στιγματίστηκε από την απόσυρση 13 υποψηφίων, κάποιοι εκ των οποίων, στις σχετικές επιστολές τους προς την Εφορευτική Επιτροπή, κάνουν λόγο για "αλισβερίσια" και "λυκοσυμμαχίες".