Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ελληνοκύπριος καθηγητής παίρνει Βραβείο Ειρήνης στην Τουρκία

  • Written by 

Ο ομογενής καθηγητής του Πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης Δρ Μιχάλης Μιχαήλ τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης του 2014 του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. Ο Δρ. Μιχαήλ βραβεύτηκε για το έργο του ως επικεφαλής του Κέντρου Διαλόγου που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, το οποίο προωθεί και στηρίζει έναν ανεπίσημο, ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν Έλληνες και Τούρκοι διανοούμενοι, ακαδημαϊκοι, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι. Συνολικά 1179 υποψηφιότητες εξετάστηκαν από την Επιτροπή απονομής του Βραβείου και ο Κυπριακής καταγωγής καθηγητής ήταν ο μεγάλος νικητής. Η απονομή του βραβείου του έγινε από την υπουργό Παίδων, Ισότητας των Φύλων και Κοινοτικής Ανάπτυξης της Τανζανίας, Σοφία Ματάγιο. Ο Δρ. Μιχαήλ μαζί με το βραβείο πήρε και ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 50 χιλιάδων δολαρίων.
«Για μας έχει σημασία ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια μας να γκρεμίσουμε τις προκαταλήψεις, να λιώσουμε τους πάγους και να προωθήσουμε από την βάση την επανένωση της Κύπρου. Η προσπάθεια αυτή συναντά αντιδράσεις και προκαταλήψεις από τους πολιτικούς αλλά και παράγοντες και των δυο πλευρών αλλά εμείς επιμένουμε. Εξάλλου κι εγώ Ελληνοκύπριος πρόσφυγα από την Κυρήνεια είμαι» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Δρ. Μιχαήλ.