Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ο Έλληνας προπονητής της Εθνικής Κατάρ (Video)

Στην χώρα των Σεϊχηδων, των πετρελαιοπηγών και των πετροδόλαρων, υπάρχει ένας Έλληνας στον οποίο παραδόθηκαν τα κλειδιά ενός μεγάλου "στοιχήματος": Της Εθνικής ομάδας μπάσκετ!  Όπου "χώρα των Σεϊχηδων" βάλτε "Κατάρ" και όπου "Έλληνα" τον Βασίλη Φραγκιά, ο οποίος και προετοιμάζει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας για τους Πανασιατικούς αγώνες, υπό τις ευλογίες του Σεϊχη Saoud bin Abdulrahman Al-Thani, που εκτελεί χρέη Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας.
"Μπορούσα να φανταστώ πολλά πράγματα αλλά δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα εργαστώ σε μία εθνική ομάδα της Ασίας κι ειδικά σε μία χώρα όπως το Κατάρ που είναι από τις πλέον αναπτυγμένες χώρες στον κόσμο κι αγαπάει πολύ τα σπορ. Ήταν πολύ ξαφνικό, όμως ήταν πολύ ευχάριστο και τιμητικό γιατί είναι η πρώτη φορά που ανέλαβα μία εθνική ομάδα", αναφέρει ο Βασίλης Φραγκιάς στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.
Όλα αυτά, με αφορμή τους 17ους Πανασιατικούς Αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιούνται στο Ιτσεόν της Κορέας από σήμερα (19 Σεπτεμβρίου) έως και τις 4 Οκτωβρίου, στους οποίους το Κατάρ κατεβαίνει με φιλοδοξίες.
 
"Είναι θετικό ότι η ομάδα διαθέτει μεγάλη εμπειρία, όμως από την άλλη ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά υψηλός. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας τα θετικά στοιχεία, ενώ σε συνεργασία με τον general manager της ομάδας, Ahmed Abdulhadi, έχουμε αποφασίσει νέα παιδιά να μπουν σταδιακά στο ρόστερ όπως κάναμε άλλωστε κι εφέτος. Θέλουμε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει είτε την πρόκριση της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας είτε στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο", τονίζει ο Έλληνας προπονητής.
 
Παράλληλα, ο Βασίλης Φραγκιάς αναφέρθηκε και στην Εθνική Ομάδα, εκφράζοντας την άποψη ότι έδειξε καλή εικόνα, παρά το γεγονός ότι δεν έφτασε πέρα από τους "16".
 
 

Media