Log in
A+ A A-

Κυπελλούχος Ελλάδος η ΑΕΚ - Νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 2-1 ενός Ολυμπιακού που μπήκε πολύ αργά στο ματς και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Φάνηκε να το θέλει περισσότερο και το πήρε. Η ΑΕΚ στέφθηκε δίκαια Κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία της, νικώντας με 2-1 τον Ολυμπιακό και πέντε χρόνια μετά το τελευταίο της τρόπαιο, το έκανε και πάλι δικό της. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά είναι η μοναδική που επικράτησε φέτος δυο φορές του Ολυμπιακού, που δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού.

Ο Μάνταλος με κεφαλιά στο 38ο λεπτό και ο Τζεμπούρ στο 51ο ήταν αυτοί που πέτυχαν τα δυο τέρματα των "κιτρινόμαυρων", ενώ για τους Πειραιώτες μείωσε απλά ο Ντομίνγκες στο 85'. Πέντε λεπτά πριν είχε δοκάρι ο Μαζουακού και άλλη μια καλή φάση ο Ντα Κόστα προς το φινάλε του ματς. Δεν έφταναν όμως και μοιραία οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν και δεν έκλεισαν την σεζόν με νταμπλ.

Μακάρι αυτή να είναι η τελευταία φορά που διεξάγεται τελικός σε άδειο γήπεδο, με τους μόνους που πανηγυρίζουν, να είναι οι παίκτες και τα μέλη του πάγκου των νικητών. Μια άοσμη και άγευστη εικόνα που δεν αρμόζει σε καμία των περιπτώσεων σε αυτό που θέλουμε να ονομάζουμε ελληνικό ποδόσφαιρο. Λευκά καθίσματα, καμία ατμόσφαιρα, ένας τελικός μεταξύ ολίγων. Με λίγα λόγια, όπως δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιχνίδια που κρίνουν τρόπαια...

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι (53' Ιντέγε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ερνάνι (53' Πάρντο), Φουστέρ (65' Ντομίνγκες, Πουλίδο.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Ανέστης, Ντίντακ Βιλά, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Βάργκας (58' Μπακάκης), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Κάρτες: 32' Μιλιβόγεβιτς, 41' Σιμόες, 43' Αραβίδης, 62' Ντίντακ, 78' Μποτία, 95' Μπακάκης

Γκολ: 85' Ντομίνγκες / 38' Μάνταλος, 51' Τζεμπούρ

Sport24