Log in
A+ A A-

Παναθηναϊκός: "Φιλική" ήττα (2-1) από την Παναχαϊκή

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Παναχαϊκή, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Πάτρα.  Ο αγώνας μεταδόθηκε από το New Greek TV, μέσω της συχνότητας του ΣΚΑΪ.

 

Σε φιλικό αγώνα, που διεξήχθη στο παμπελοπονησιακό στάδιο, ο Παναθηναϊκός με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή του γνώρισε την ήττα απο την Παναχαϊκή με 2-1

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου αντιμετώπισαν ως αγγαρεία το φιλικό στην πρωτεύουσα της Πάτρας και μόνο στο τελευταίο 20λεπτο, όταν οι γηπεδούχοι κατέβασαν τους ρυθμούς τους και μπήκαν στο ματς οι παίκτες της ομάδας Νέων του Τριφυλλιού, κατάφεραν να πιάσουν μια καλή απόδοση.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει πολλά να διορθώσει και τα βασικότερα εξ' αυτών δεν αφορούν τις τεχνικές ικανότητες, τα σωματικά προσόντα ή τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του. Έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία και την αντίληψη με τις οποίες προσεγγίζουν μερικούς αγώνες.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα ώστε να μην ηττάται εύκολα από την Παναχαϊκή, αλλά και να αποδίδει αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο και δεν επιτρέπεται η ομάδα να παρουσιάζει νωθρότητα και χαλαρότητα σε αυτό το βαθμό.

Μοναδικά θετικά σημεία η πρώτη παρουσία των Πράνιτς και Ατζαγκούν με το Τριφύλλι στο στήθος, αλλά και η διάθεση και η όρεξη που έδειξαν οι προερχόμενοι από την ομάδα Νέων. Μάλλον θα προβληματίσουν τον Αναστασίου όσον αφορά τη χρησιμοποίηση τους σε σύγκριση με κάποιους από τους εμπειρότερους...

Με τους Ντανιέλ Πράνιτς και Αμπντούλ Ατζαγκούν για πρώτη φορά με τα πράσινα, άρχισε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Παναχαίκή. Γκολκίπερ έπαιξε ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Χουχούμης, στη μεσαία γραμμή οι Μέντες, Πράνιτς, Ατζαγκούν και στην επίθεση οι Ζέκα, Ντίνας και Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με διάθεση να πάρει τα ηνία, ανταποκρινόμενος στη φιλοσοφία του Γιάννη Αναστασίου. Ωστόσο, κατέστη εξαρχής σαφές ότι η Παναχαϊκή ήταν σε καλύτερη μέρα και έδειχνε να έχει μεγαλύτερο κίνητρο για να πάρει τη νίκη. Οι παίκτες της ήταν πιο ορεξάτοι, δραστήριοι και έμπαιναν στις μονομαχίες με περισσότερο πάθος.

Μόλις στο 12' η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενη μία αδράνεια της άμυνας του φιλοξενούμενου. Ο Βιγιαρέχο έκανε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνα του, ο Κουτρουμπής και ο Σπυρόπουλος αδράνησαν και ο Σιτόε έφυγε στην πλάτη τους, διαγώνια στην περιοχή σούταρε και δυνατά και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτσόλη.

Ο Παναθηναϊκός ανταπάντησε με δύο καλές στιγμές, η πρώτη με ένα σουτ του Ντίνα στο 16' και η δεύτερη με μία κεφαλιά του Ρισβάνη στο 22'. Όμως, η Παναχαϊκή ήταν αυτή η οποία σκόραρε ξανά στο 30', όταν ο Μπόζιτς σούταρε από 40 μέτρα, ο Κοτσόλης άργησε να αντιδράσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να χάνει δύο ευκαιρίες. Αρχικά στο 44' όταν από τη σέντρα του Ντίνα ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά αλλά αστόχησε και ακολούθως ο Σουηδός επιθετικός σούταρε από πλάγια θέση στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, η οποία όμως ήρθε στο 52', με τον Αμπέιντ να αντικαθιστά τον ανέτοιμο Πράνιτς. Ο Αλγερινός ανέβασε άμεσα την ομάδα του Αναστασίου, αφού στο 54' βρήκε τον Ντίνα, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση, αλλά απέκρουσε ο Λαζαρίδης, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ατζαγκούν από το ημικύκλιο πέρασε άουτ.

Οι αλλαγές για τον Αναστασίου συνεχίστηκαν και στο 63' ο Ταμπάκης αντικατέστησε τον Κοτσόλη, ενώ στο επόμενο λεπτό Ο Αμπεΐντ από τα αριστερά θα μπει στην περιοχή θα γυρίσει ο Μπεργκ από κοντά θα βάλει την προβολή η μπάλα θα βρει στον Λαζαρίδη και θα περάσει παράλληλα με την εστία.

Στο 70', ο Μουζακίτης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπεργκ ήταν ελεύθερος στη μικρή περιοχή, αλλά έκανε κάκιστη κεφαλιά. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του, αφού αμέσως μετά άφησε τη θέση του στον Μπαλμπόα, στην πρώτη εμφάνιση του με το Τριφύλλι. Στο 75', ο Αποστολόπουλος μπήκε στο ματς αντί του Θανάση Ντίνα.

Η πρώτη καλή στιγμή της Παναχαϊκής στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 80', όταν ο Βασιλαντωνόπουλος βγήκε πίσω από τον Χουχούμη και πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, οι Νάνο και Αναστασόπουλος πήραν τις θέσεις των Ζέκα και Ατζαγκούν.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ στο 84', όταν κέρδισε πέναλτι. Ο Μουζακίτης κινήθηκε προς τη μπάλα μετά από ένα κακό κοντρόλ του Μπαλμπόα, ο Καραμανλής τον τράβηξε από τη φανέλα και ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Λαζαρίδης έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του Νάνο.

Ο Λαζαρίδης συνέχισε τις αποκρούσεις αρχικά στο 87' σε ένα τετ α τετ με τον Μπαλμπόα και έπειτα στο 88', σε ένα μακρινό σουτ του Αμπέιντ. Στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Παναχαϊκής κατέληξε και ένα σουτ του Αποστολόπουλου στο 92'. Τελικά το γκολ για το Τριφύλλι ήρθε στο 93', όταν ο Μπαλμπόα γύρισε τη μπάλα στον Μουζακίτη ο οποίος κινούνταν δεξιά, αυτός έκανε την παράλληλη πάσα, η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Βιγιαρέχο και κατέληξε στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Λαζαρίδη.

Παναχαϊκή: Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης (75' Λίτσης), Κοκκίνης (68' Κωστόπουλος), Πλεγάς (69' Κοντογουλίδης), Γκαντιάγκα (58' Καραμανλής), Σιτόε, Μπερτίν, Σπίνουλας, Βουγιαρέχο, Κιάσσος (68' Βασιλαντωνόπουλος), Μπόζιτς (58' Φατιόν).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (63' Ταμπάκης), Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Μέντες (58' Μουζακίτης), Ζέκα (83' Αναστασόπουλος), Μπεργκ (71' Μπαλμπόα), Ατζαγκούν (83' Νάνο), Ρισβάνης, Ντίνας (75' Αποστολόπουλος), Πράνιτς (52' Αμπέιντ)

ΣΚΑΙ