Log in
A+ A A-

Στην Α2 και επίσημα ο Ολυμπιακός

Featured Στην Α2 και επίσημα ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός υποβιβάστηκε επίσημα στην Α2. Αυτή ήταν η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για την απόφαση των "ερυθρόλευκων" να μην κατέβουν στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών των playoffs της Basket League (20/5) με τον Παναθηναϊκό. Επιπροσθέτως, τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και αφαίρεση έξι βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης κανονικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει ΕΣΑΚΕ, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κατέβει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα υποβιβαζόταν. Στον Ολυμπιακό το γνώριζαν αυτό, αλλά έκαναν πράξη τα λεγόμενά τους, κάτι που είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο συνέδριο της Θύρας 7.

Με λίγα λόγια, η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή ήταν η αναμενόμενη, με τον Ολυμπιακό να μην προβλέπεται να κάνει πίσω. Και έχει δύο λόγους που δεν σκοπεύει να το κάνει: Οι ισάριθμες προσφυγές που έχει καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ:

Στην πρώτη προσφυγή, η ομάδα του Πειραιά υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκε παράτυπη διαδικασία στην κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής, δημοσιεύοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο.

Στην δεύτερη προσφυγή, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι υπήρξε παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δικαιωθεί σε κάποια εκ των δύο προσφυγών που κατέθεσε, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν, αφού στην πρώτη προσφυγή ζητούν την επανάληψη της 26ης αγωνιστικής, ενώ στην δεύτερη να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, άρα κατ΄επέκταση να ακυρωθούν τα φετινά playoffs.