Log in
A+ A A-

Ντένις Ρόντμαν: Προπονητής στην Βόρειο Κορέα

Προπονητής στην Εθνική Ομάδα της Βορείου Κορέας αναλαμβάνει ο Ντένις Ρόντμαν, ως αποτέλεσμα των πολύ καλών σχέσεων που διατηρεί με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.


Το άλλοτε «κακό παιδί» του ΝΒΑ έχει πραγματοποιήσει διαδοχικά ταξίδια στην Βόρειο Κορέα, τα οποία σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως. Όπως αποδείχθηκε, η παρουσία του Ρόντμαν στην χώρα δεν ήταν απλά για λόγους αναψυχής, καθώς συμφωνήθηκε να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής Ομάδας, με σκοπό να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια προκειμένου τον Ιανουάριο να πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι με ομάδα Αμερικανών επιλέκτων, στην οποία θα συμμετέχουν και άλλα πρώην αστέρια, όπως ο Καρλ Μαλόουν και ο Σκότυ Πίπεν.
Από την πλευρά του, ο Ρόντμαν, δεν χάνει την ευκαιρία να εκφράζει την συμπάθειά του στο πρόσωπο του αμφιλεγόμενου Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας ότι «κάνει προσπάθεια για να αλλάξει». Στην αντίπερα όχθη, το μπάσκετ δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα χρήσιμο διπλωματικό εργαλείο προκειμένου να βγουν από τον «πάγο» οι σχέσεις των δυο χωρών.