Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Μπάσκετ: Στην ΤΣΣΚΑ ο Δ. Ιτούδης

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς η "Ρωσική Αρκούδα" ανακοίνωσε την υπογραφή διετούς συνεργασίας μαζί του, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ετόρε Μεσίνα.

Ο επί 13 χρόνια βοηθός του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό είχε πολύ καλή χρονιά στην Τουρκία με την Μπάνβιτ, την οποία και οδήγησε στους "4" των πλέι οφ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ως πρώτος προπονητής, ο Δημήτρης Ιτούδης είχε κάνει τα πρώτα του βήματα όταν ήταν 26 ετών, προπονώντας τον ΠΑΟΚ των Στογιάκοβιτς και Πρέλεβιτς (σεζόν 1995-1996), στην συνέχεια όμως αποφάσισε να θητεύσει στο πλευρό του Ομπράντοβιτς (έχοντας και το πλεονέκτημα οτι γνωρίζει την σερβική γλώσσα), να κερδίσει εμπειρίες, τίτλους και, τελικά, να εξαργυρώσει αυτήν την εμπειρία με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας μιας από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Με την πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη, ενισχύονται και τα πλεονεκτήματα της ΤΣΣΚΑ στην διεκδίκηση του Νικ Καλάθη, αφού οι δυο τους είχαν συνυπάρξει στον Παναθηναϊκό.